Αχαϊας Αθανάσιος: «Ο Αγ. Γεώργιος αγγίζει το θρησκευτικό συναίσθημα όλου του κόσμου»

axaias

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής, 03.40

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους.

Στον πανηγρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αχαϊας κ. Αθανάσιος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Αχαϊας λίγο πριν τον Εσπερινό, έτυχε θερμής υποδοχής από από ιερείς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ τελετάρχης του Εσπερινού ήταν ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αρχιμ. Αμφιλόχιος Ρουσάκης και οι συνεφημέριοι του.

Ο κ. Αθανάσιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, τονίζοντας ότι "αυτός ο νέος στρατιώτης προσέφερε την ζωή του για τον Χριστό".

"Αυτή η προσφορά του Αγίου Γεωργίου, παρουσιάζει μια οικουμενικότητα", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Αχαϊας.

Επισήμανε ακόμα ότι σε πολλές χώρες ακόμα και σε μουσουλμανικές το όνομα Γεώργιος τιμάτε ιδιαιτέρως.

«Δεν είναι ένας Άγιος μόνο για εμάς τους Έλληνες και τους Ορθόδοξους, είναι ένας Άγιος που τον τιμούν ιδιαιτέρως και ετερόδοξοι Χριστιανοί, ενώ την ημέρα της εορτής του επισκέπτονται τις Εκκλησίες και Μουσουλμάνοι», υπογράμμισε ο κ. Αθανάσιος.

Ενώ σημείωσε ότι «ο Άγιος Γεώργιος αγγίζει και ευαισθητοποιεί το Θρησκευτικό συναίσθημα όλου του κόσμου» σημείωσε.

Στο τέλος ευχαρίστησε τους ιερείς και το εκκλησίασμα που πλαισίωσαν και λάμπρυναν την εορτή του ναού, ενώ ευχήθηκε στον κόσμο το φως της Αναστάσεως να εμψυχώνει και να δίνει κουράγιο για να ξεπερνάμε τα προβλήματα που έχουμε κάποιοι στην οικογένεια αλλά και στις δύσκολες στιγμές της Πατρίδος μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Δάφνης κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τους ιερείς του Δήμου και άλλοι φορείς της πόλεως.

kinosargous1

kinosargous2

kinosargous3

kinosargous4

kinosargous6

kinosargous7

ag.georgios

Εμφανίσεις: 94839
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!