Τον Ευαγγελιστή Μάρκο τίμησαν οι αρχές και ο πιστός λαός του Πελάγους

kinourias2

Με λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα η μικρή Ενορία του Πελάγους κοντά στην Τρίπολη τη μνήμη του αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό τελέστηκε χθες το απόγευμα ο πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο μετείχαν ιερείς από τη γύρω περιοχή και από την πόλη της Τριπόλεως. Προΐστατo και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Βενέδικτος Καρύδης.

Στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία της πανηγύρεως προΐστατo σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος στο τέλος της Θ. Λειτουργίας απευθύνθηκε με θερμούς λόγους προς τους πιστούς. Μαζί με το αντίδωρο διένειμε ως ευλογία κόκκινα πασχαλινά αυγά. Μετείχαν επίσης ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως και άλλοι Ιερείς από την Τρίπολη και τη γύρω περιοχή.

Στην πανήγυρη προσήλθαν πολλοί πιστοί, όχι μόνο από την ενορία, αλλά από την Τρίπολη και τα γύρω χωριά, και άλλοι καταγόμενοι από το Πέλαγος, που διαμένουν είτε στην Τρίπολη, είτε στην Αθήνα, είτε αλλού. Επίσης, προσήλθαν στις ιερές Ακολουθίες εκπρόσωποι των αρχών του Νομού, επίσημοι και υποψήφιοι Βουλευτές - πολιτευτές.

Ο Ενοριακός Ναός του Πελάγους έιναι αφιερωμένος στον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο, που, όπως είναι γνωστό, ελάχιστοι Ναοί στον Ελλαδικό χώρο είναι αφιερωμένοι στον μεγάλο αυτό Απόστολο και Ευαγγελιστή της Εκκλησίας μας.

Είναι γνωστό, ότι ο Άγιος Μάρκος τιμάται ιδιαίτερα από τους Παπικούς στη Βενετία, όπου υπάρχει περικαλέστατος Ναός του, με ιερά κειμήλια. Στον Ορθόδοξο χώρο τιμάται ιδιαίτερα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, αφού είναι ο ιδρυτής της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Έτσι, η τιμή του Άγιου Μάρκου στην περιοχή προσλαμβάνει ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα.

kinourias

kinourias3

kinourias4

Εμφανίσεις: 43248
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!