Για τα έργα στην περιοχή συζήτησαν ο Σεβ. Σερρών με τη Γ.Γ. Πολιτισμού

Image

Με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε στις 10:30 το πρωί ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στο γραφείο του.

Η συνάντηση περιεστράφη κυρίως σε θέματα που αφορούν στα αναστηλωτικά έργα που θα ξεκινήσουν εντός του μηνός Μαΐου στην παλαίφατη Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών μετά και την υπογραφή στις αμέσως προσεχείς ημέρες της προγραμματικής συμβάσεως ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και την ανάδοχο εταιρεία, για το έργο αποκατάστασης της ΒΔ πτέρυγας της Ιεράς Μονής, ύψους 3.300.000 Ευρώ, που θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό.

Ο Σεβ. ευχαρίστησε την κ. Μενδώνη για το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την ένταξη του έργου αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α., ώστε το μοναδικό αυτό ζωντανό μνημείο πίστεως και πολιτισμού να διασωθεί από τον πανδαμάτορα χρόνο. 

Με την κ. Μενδώνη επίσης ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας συζήτησε θέματα που αφορούν και σε άλλα βυζαντινά μνημεία της περιοχής μας που χρήζουν άμεσων επεμβάσεων προς διάσωση και ανάδειξή των.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και εγκαρδιότητας. 

Εμφανίσεις: 40003
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!