Αρχιερείς και πιστοί τίμησαν τον Πολιούχο του Άργους

petr1

Aρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε χθες το απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου για την σημερινή εορτή του Πολιούχου και Προστάτου του Άργους Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Σπἀρτης κ. Ευσταθίου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Αργολίδος κ. Ιακώβου και του Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

Μετά το θείο κήρυγμα από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου σε όλη την πόλη προς ευλογία των πιστών.

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφη/γος ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο βουλευτής Αργολίδος Ιωάννης Ανδριανός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Αργούς με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δ.Καμπόσο, τους υποψηφίους βουλευτές Β.Σίδερη ,Π. Αναγνωσταρά ,Μαρία Λολακά, καθώς και οι στρατιωτικές αρχές του νομού και πλήθος κόσμου.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευασταθίου, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Αργολίδος, Μεσογαίας, Κορίνθου, Χίου και του Επισκόπου Επιδαύρου. Το θείο κήρυγμα έκανε ο μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

  petr3

petrx

Εμφανίσεις: 46598
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!