Ιλίου Αθηναγόρας: «Εμείς θα φταίμε αν χαθεί η ελπίδα μας»

iliou1

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής για την Romfea.gr


 

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος, στον ομώνυμο ιερό ναό στο Γαλάτσι.

Στο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συγχοροσταντούντος του Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

Να αναφερθεί ότι πάνω από είκοσι πέντε ιερείς προσήλθαν στην Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ τελετάρχης ήταν ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλάκης.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι άνθρωποι ζουν με την ελπίδα να κατορθώσουν πράγματα που θα φαίνονται με αυτόν τον τρόπο καταξιωμένοι».

Στη συνέχει ο κ. Αθηναγόρας, αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση, αναρωτήθηκε: «Ποιος φταίει στο ότι σήμερα χάσαμε την ελπίδα μας; Μήπως είναι οι Άρχοντες που απέτυχαν; Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι;»

«Στο ερώτημα ποιος είναι αυτός που κλέβει τις ελπίδες του μέλλοντός μας σήμερα, η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι Εγώ. Ο καθένας από εμάς βοηθάει ώστε να χάσουμε την ελπίδα μας», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου.

Ενώ στο τέλος σημείωσε ότι «στην απάντηση αυτή πρέπει να σταθούμε και να δούμε όλοι μέσα μας τα λάθη μας. Να ψάξουμε μέσα μας για το κενό μνημείο μας και να το αντικαταστήσουμε με το καινό, το νέο και το ανανεωμένο».

Λίγο πριν την απόλυση ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού που του έδωσε την χαρά να χοροστατήσει στην πανήγυρη της Αγίας, ενώ αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε μαζί του στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το πρωί του Σαββάτου της Θείας Λειτουργίας θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Ιλίου, ενώ το απόγευμα τα τελεστεί η λιτανεία της εικόνας.

ag.eirini

ag.eirini1

ag.eirini2

ag.eirini4

ag.eirini5

ag.eirini6

Εμφανίσεις: 70929
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!