Τελέστηκε το εξάμηνο μνημόσυνο του Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού

photo-3Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή, 6 Μαϊου 2012 το εξάμηνο αρχιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κυρού Δαμασκηνού (Παπανδρέου) στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ζυρίχης.

Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερου μνημοσύνου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος, παρουσία πλήθος πιστών.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Μακάριος στην ομιλία του, εξήρε την προσωπικότητα του εκλίποντος Ιεράρχου και τους επί μια τριακονταετία αγώνες αυτού, εν μέσω πολλών αντιξοοτήτων, για την εδραίωση και οργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ελβετίας, όπου υπήρξε ο πρώτος μητροπολίτης μετά την απόσπαση από την Ι.Μ. Αυστρίας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας παρετέθη δεξίωση, στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού.

Είναι αλήθεια ότι ο μακαριστός μητροπολίτης Δαμασκηνός, επέτυχε να μετατρέψη την νεοσυσταθείσα Μητρόπολη Ελβετίας, σε κέντρο αναφορά των Ορθοδόξωνν ως Προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ, αλλά και ως Γραμματέας για την προπαρασκευή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Το έργο αυτό σήμερα συνεχίζει επάξια ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας και οι συνεργάτες του.

Τέλος το Σάββατο, 5 Μαϊου 2012, τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου του κυρού Δαμασκηνού ο οποίος βρίσκεται στο Ορθόδοξο Κέντρο του Σαμπεζύ.

Εμφανίσεις: 57196
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!