Εορτάστηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Μονή της Πάτμου

patmos1

Από την Ιερή Νήσο της Αποκαλύψεως του ηγαπημένου Μαθητή του Κυρίου την ευλογημένη Πάτμο με την ευκαιρία της σημερινής εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου των θαυμάτων της Ιεράς Κόνεως εκ του τάφου του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου ο Καθηγούμενος Πάτμου και η Ιερά Αδελφότητα της Ι. Βασιλικής και Πατριαρχικής Μονής εύχεται στις δύσκολες εποχές που ζούμε να κονιορτοποιηθούν όλα τα σύγχρονα εμπόδια και προβλήματα.

Κατά το αρχαίο Πατμιακό τυπικό τελέσθηκαν οι εόρτιες ακολουθίες την παραμονή και ώρα 3:00 εκρούσθη το μέγα σήμαντρο και στην συνέχεια η ενάτη επισυνάφθη με το μικρό εσπερινό και εν συνεχεία στις 8:30 ακολούθησε στην Ιερά Μονή η Αγρυπνία και παράλληλα στο Ιερό Σπήλαιο.

Στις 8:00 το πρωί ανεγνώσθησαν οι ώρες 1η, 3η, 6η και εν συνεχεία ετελέσθη η Θ. Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας θα τελεσθεί στο Ιερό Βαπτιστήριο ο Εσπερινός.  
Εμφανίσεις: 58893
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!