Το Αγρίνιο τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Χριστόφορο (ΦΩΤΟ)

agrinio

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, στην πόλη του Αγρινίου και στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτασμό της μνήμης του αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου και πολιούχου της πόλεως του Αγρινίου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε και στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, λέγοντας ότι στην Ελλάδα σήμερα δεν εξέλιπε η αγάπη, αλλά το εκκλησιαστικό φρόνημα.

«Το κοσμικό φρόνημα έχει εισχωρήσει στην κοινωνία μας σήμερα. Η κακία και το σκότος κινούνται οργανωμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε λέγοντας ότι ο Θεός δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα και ο λαός θα βρει τον τρόπο για να ξεπεράσει και αυτή την κρίση.

agrinio2

agrinio3

agrinio4

agrinio5

agrinio6

agrinio8

agrinio9

agrinio10

agrinio11

agrinio12

agrinio13

agrinio14

Εμφανίσεις: 76483
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!