Και συ τέκνον....Νεοχωρίτη;

sinodosΕν αναμονή της επιστολής – απάντησης που συνέταξαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στην επιστολή, λένε οι πληροφορίες, η ΔΙΣ εκφράζει την ενόχλησή της για το ύφος του Οικουμενικού Πατριάρχη και τις συστάσεις που τους έκανε για τα όσα λέει και κάνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς, συστήνοντάς του – με εύσχημο τρόπο- να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά τους.

«Δεν είμαστε σχολιαρόπαιδα για να μας κάνουν συστάσεις και να μπλέκουν με τόσο άκομψο τρόπο στα εσωτερικά μίας αυτοκέφαλης Εκκλησίας» έλεγε συνοδικός μητροπολίτης.

«Είμαστε μητροπολίτες με ποίμνιο που δίνουμε λόγο σε αυτό. Τα προβλήματά μας θα τα λύσουμε μόνοι μας, δεν χρειαζόμαστε έξωθεν παρεμβάσεις από Εκκλησίες που ποιμαίνουν τον… εαυτό τους» έλεγε στους συνεργάτες του, άνθρωπος που δεν φειδόταν καλών λόγων για το Φανάρι, ο οποίος όμως πέρασε πια «απέναντι».

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν πως στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΙΣ που τέθηκε το θέμα της επιστολής στον Πατριάρχη, εκείνοι που ήταν πιο λάβροι ήταν οι Μητροπολίτες των Νέων Χωρών, που είχαν συνηθίσει τον κ. Βαρθολομαίο στην … υπακοή.

Υπάρχει και αξιοπρέπεια, εμείς δεν θα γίνουμε σαν τον Τσεχίας, έλεγε συνοδικός μητροπολίτης…

Εμφανίσεις: 65417
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!