Εορτή λήξης μαθημάτων των Κατηχητικών σχολείων της Τήνου

tinos

Με παιδικό και νεανικό παλμό πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η εορτή λήξης των μαθημάτων των Κατηχητικών σχολείων της ιεράς νήσου Τήνου στον αύλιο χώρο της πρώην Εκκλησιαστικής σχολής πόλεως Τήνου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ δια του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Ιακώβου Σέττα, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "...Ο Θεός θέλει όλοι οι άνθρωποι να γνωρίσουν το θέλημά Του και να γευθούν την αγάπη Του. Εκείνος έλκει και φωτίζει, Εκείνος ανοίγει το δρόμο της σωτηρίας.

Για να οδηγηθεί όμως μια ψυχή στο Θεό, απαραίτητη είναι και η ανθρώπινη χειραγωγία. Αυτήν τη χειραγωγία στο Θεό και την Εκκλησία Του, την αναλαμβάνει κάποιο πρόσωπο της Εκκλησίας, συνειδητό Της μέλος, ο Κατηχητής και κυρίως ο Ιερέας, ως πνευματικός πατέρας. Ο Κατηχητής έχει κύριο έργο να αποκαλύψει το Θεό και το θέλημά Του στους ανθρώπους. Κι αυτό είναι εκείνο που καθιστά την Κατήχηση έργο υπεύθυνο και σωτήριο.".

Στη συνέχεια τα παιδιά του Προσχολικού, Κατωτέρου, Μέσου και Ανωτέρου Κατηχητικού υπό την διεύθυνση του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Στυλιανού Τουφεκλή απήγγειλαν ποιήματα και κείμενα, το Χορευτικό συγκρότημα υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Ευστ. Πολυκανδρίτη παρουσίασε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και η Παιδική-Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Καθηγητού Μουσικής κ. Αλεξ. Χατζίρη τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας.

Επίσης ομίλησε επικαίρως ο Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Ευάγγελος Βελούδιος.

Πριν το τέλος της εορτής ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός απένειμε τα Βραβεία, τους Επαίνους και τις Τιμητικές διακρίσεις της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Χορωδία, την Ορχήστρα και Νέους και Νέες των Εικαστικών, που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκφράσεως και Δημιουργίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: "ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ" του Πολιτιστικού προγράμματος ΝΕΟΙ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2011.

Στην εορτή παρέστησαν όλοι οι Κληρικοί της ιεράς νήσου, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τήνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και πλήθος κόσμου οι οποίοι απήλαυσαν ένα πανέμορφο Ανοιξιάτικο απόγευμα με την έκφραση, το τραγούδι και το χορό των παιδιών και των νέων της Τήνου που αγωνίζονται νά ζουν κοντά στό Χριστό, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τό Κατηχητικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Την εκδήλωση κάλυψε ο Δημοτικός Τηλεοπτικός Σταθμός, ενώ μέτα το πέρας της εορτής προσεφέρθη παραδοσιακό κέρασμα.

tinos1

tinos2

tinos3

tinos5

Εμφανίσεις: 41114
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!