Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Θεράποντος στου Ζωγράφου

a.therapontas1

Φωτορεπορτάζ για την Romfea.gr, Γιώργος Φερδής


Συνεχίστηκαν και σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου, του θαυματουργού, πολιούχου της πόλεως του Ζωγράφου στην Αθήνα, με την τέλεση του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Αμέσως μετά το κοινωνικό ο Επίσκοπος Διαυλείας στον λόγο του αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του Αγίου και ειδικά για την αγάπη του για τον Χριστό.

Συγκεκριμένα είπε: « Ο Άγιος μεταφέρει και αυτός το μήνυμα της Αναστάσεως» ενώ συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που ήρθε να μας δώσει ο Χριστός βρίσκεται μέσα μας. Με αγώνα κερδίζουμε την Βασιλεία των ουρανών».

«Είναι επιλογή μας να διεκδικήσουμε την Βασιλεία όπως ο Άγιος Θεράποντας, να σκεφτούμε κατά πόσο είμαστε κοντά σ΄ αυτό που λέει ο Χριστός». τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γαβριήλ σημείωσε στο τέλος για την σημερινή κατάσταση ότι: « Ο Χριστός δεν έχει σχέση με εξουσίες, όλοι είμαστε ίδιοι μπροστά του, πρέπει να βλέπουμε πόσο ειλικρινή σχέση έχουμε με τον Χριστό».

«Να αντλήσουμε δύναμη από την Εκκλησία μας» είπε κλείνοντας ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα με τη λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Θεράποντος και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η ιερά παράκληση του Αγίου.

Ο Άγιος Θεράποντας Ζωγράφου αποτελεί την μοναδική ενορία στην κεντρική και νότια Ελλάδα που φέρει το όνομα του Ιερομάρτυρος και Επισκόπου Κύπρου με ενοριακή παρουσία σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας με την παρουσία των Σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ε. Μ. Πολυτεχνείου.

Η δραστηριότητα συνοψίζεται στην εξαώροφη Στέγη Γερόντων (Γαλήνης 26 – Ιλίσια) που φιλοξενεί 30 γέροντες με υποδειγματικές συνθήκες διαβίωσης, σε συνάξεις νέων – φοιτητών, σχολές βυζαντινής μουσικής και αγιογραφίας, εκθέσεις χριστιανικού βιβλίου (12- 22 Μαΐου), προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας κ.α.

a.therapontas2

a.therapontas3

a.therapontas4

a.therapontas5

a.therapontas6

Εμφανίσεις: 62502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!