Καστορίας Σεραφείμ: «Αφήσαμε την λατρεία και σταθήκαμε στο χρήμα» (ΦΩΤΟ)

litania3

Γράφει ο απεσταλμένος μας, Γιώργος Φερδής 15.56


 

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λάρισα, η λιτανεία της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου Αχιλλίου Πολιούχου της πόλεως.

Της λιτανευτικής πομπής προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, συμπαραστεκούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Νικαίας κ. Αλέξιο, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Ζιχνών κ. Ιερόθεο, Παροναξίας κ. Καλίνικο και Ζακύνθου κ. Διονύσιο.

Από την ιδική εξέδρα που στήθηκε ομίλησε επικαίρως ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η Πατρίδα μας.

«Σ’ αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε, στην τραγωδία αυτή του λαού μας, αυτή την ανέχεια που ζει καθημερινά ο λαός μας, είναι γιατί απομακρυνθήκαμε από τον Θεό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Επίσης τόνισε: «Αφήσαμε την λατρεία και σταθήκαμε μόνο στο χρήμα. Σ΄ αυτή την δύσκολη εποχή έρχεται ο Άγιος Αχίλλιος σταλμένος σαν ουράνιος άγγελος, να μας στηρίξει και να μας δώσει ελπίδα».

«Νιώσαμε αυτή την ευλογία ασπαζόμενοι την εικόνα και τα άγια λείψανα του, που είναι η στήλη αυτής της ιερής πόλης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Σεραφείμ.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Καστορίας, υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε για την πρόσκληση την οποία μας απευθύνατε για να έρθουμε εδώ στη Λάρισα, στην καρδιά της Θεσσαλίας στη μέση της Ελλάδος».

«Σας ευχαριστούμε που ήρθαμε στον Ιερό Ναό του Αγίου για να αναγεννηθούμε, αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες της Πατρίδος μας», σημείωσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

litania1

litania2

litania4

litania5

litania6

litania7

litania8

litania9

litania10

litania11

Εμφανίσεις: 85111
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!