Τίμησαν τον νεομάρτυρα Νικόλαο τον εκ Μετσόβου

PIC00011

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και συμμετοχή πλήθους πιστών γιορτάσθηκε στα Τρίκαλα η σεπτή μνήμη του νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου, ο οποίος μαρτύρησε για την Ορθοδοξία και το Γένος την 17η Μαΐου 1617 επί της πυράς στην Κεντρική Αγορά των Τρικάλων.

Την παραμονή της γιορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος υποδέχθηκε στην είσοδο του φερωνύμου ναού την θαυματουργό Κάρα του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ των Μετεώρων.

Στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο εκ Μετσόβου Καθηγητής και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχ. Γ. Τρίτος με θέμα: «Ο Μετσοβίτης Νεομάρτυς Νικόλαος ως πρότυπο αναστασίμου ήθους».

Το πρωί της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

 PIC00075

PIC00106

 PIC00055

Εμφανίσεις: 47754
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!