Η γιορτή των Αγίων Κων/νου και Ελένης στη Νέαπολη Θεσ/νικης

 

neapΜε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στην Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας αλλά και στον Αρχιερατικό Εσπερινό όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.

Τον Θείο λόγο κύρηξε ο Πανοσ.Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ρωμανάς ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή των Αγίων. Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του αναφέρθηκε στις κρίσιμες ώρες που περνάμε σαν χώρα δίνοντας την ελπίδα ότι η πίστη στο Χριστό δεν θα αφήσει να χαθούμε.

Ακόμη έκανε αναφορά και στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης όπου εξήρε την ενίσχυση και αγάπη του κόσμου προς αυτό και ειδικότερα και στο ενοριακό συσσίτιο του Πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού. Ανήμερα της Εορτής τελέστηκε Πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο με πρώτο την τάξη τον Πανοσ. Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης π.Διονύσιο Πατσάνη .

neap2

neap3

 

Εμφανίσεις: 59163
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!