Σύμφωνο Συνεργασίας ΜΚΟ «Αποστολή» και Πατριαρχείου Μόσχας

5810

Μόσχα, Αιμίλιος Πολυγένης


 

Υπεγράφη πριν από λίγα λεπτά το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Συνοδικού Τμήματος για την φιλανθρωπία και τα κοινωνικά έργα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το Σύμφωνο Συνεργασία υπέγραψαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σμολένσκ και Βιάζμα Παντελεήμονας και ο Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Το σύμφωνο υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ, παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας έχει ως στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την προσφορά βοήθειας στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Στο πλαίσιο του Συμφώνου προβλέπεται η ανάπτυξη και η ενίσχυση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την παροχή ανθρωπιστικής και κοινωνικής βοήθειας και υποστήριξης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Η συνεργασία των δύο φορέων θα αναπτυχθεί σε διάφορες μορφές, όπως την εξασφάλιση διαμονής, περίθαλψης και αποκατάστασης πολύτεκνων οικογενειών, οικογενειών με παιδιά με ειδικές ανάγκες και άλλων ευπαθών ομάδων.

Επιπλέον θα υπάρξει στήριξη των προγραμμάτων που υλοποιούνται ήδη από την ΜΚΟ «Αποστολή».

 

Εμφανίσεις: 586
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!