Και άλλος ιερέας θύμα απάτης στην Εύβοια

 

ImageΗ χαρά ενός 76χρονου συνταξιούχου ιερέα, όταν ενημερώθηκε από έναν υπάλληλο της Πρόνοιας του Ταμείου Κληρικών Ελλάδας πως είχε να λάβει επιστροφή 13.700 ευρώ από οφειλή του ταμείου, δεν κράτησε πολύ… Αντί να πάρει χρήματα, πλήρωσε και 5.119 ευρώ για δήθεν… κρατήσεις υπέρ της Εκκλησίας και απόδοση ΦΠΑ!
 
Ο 31χρονος που είχε έρθει σε επαφή με τον κληρικό στην Κάρυστο Ευβοίας, δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον… κλήρο. Ήταν ένας από τους δεκάδες απατεώνες που καταφέρνουν να πείσουν τους ιερείς ότι τους οφείλονται χρήματα, αλλά και ότι πρέπει να προκαταβάλλουν τις κρατήσεις για να τα πάρουν. Κάπως έτσι, έπεισε τον 76χρονο να καταθέσει σε τρεις δόσεις το ποσό σε τραπεζικούς λογαριασμούς που δήθεν ανήκαν στην Εκκλησία, σε υποκαταστήματα της Κάτω Αχαΐας!
 
Όλα αυτά έγιναν στο τέλος του 2011 και τις αρχές του 2012, μέσα σε ένα δεκαήμερο. Από τότε, ο «υπάλληλος» δεν επικοινώνησε ξανά με τον ιερέα που κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και κατέφυγε στην Αστυνομία. Σχεδόν πέντε μήνες μετά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε και τα στοιχεία του 31χρονου απατεώνα ταυτοποιήθηκαν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται αν έχει διαπράξει και άλλες απάτες.

 

Εμφανίσεις: 55517
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!