Θεία Λειτουργία για τους φοιτητές του Ε.Ι.Ε.Κ.

rizareio

Του Ιεροσπουδαστή Μαυρικάκη Ματθαίου

Σήμερα 29/05/2012 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών μεγάλη πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τους φοιτητές του Εκκλησιαστικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Ι.Ε.Κ) λόγο ότι τελείωσαν τα μαθήματα και αρχίζει η εξεταστική περίοδος.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός  που ήταν πλαισιωμένος από τον Καθηγητή της Λειτουργικής π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου τον π. Ιωάννη Πολίτη όπου φοιτά στο Ε.Ι.Ε.Κ και τους δυο διακόνους της σχολής τον π΄ Δημήτριο και τον π’ Θεόδωρο και τον Ιερολογιώτατο π. Μελχισεδέκ απόφοιτο της Ριζαρείου και νυν φοιτητού του τμήματος της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έψαλαν οι φοιτητές του Ε.Ι.Ε.Κ διευθύνοντος του καθηγητή της Εκκλησιαστικης Μουσικης κ. Κωτσάκη Αριστομένη .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Άγιος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός εκήρυξε τον Θείο Λόγο όπου με μεγάλη συγκίνηση που βρισκόταν ανάμεσα σε νεά παιδιά που με όλη την καρδιά τους και όλη την ψυχή τους θέλουν να ακολουθήσουν με Μέγα Μυστήριο της Ιεροσύνης, τους έκανε αναφορά στην Εορτή που έρχεται σε λίγες ημέρες την Πεντηκοστή όπου εκείνος ο πυρήνας των δώδεκα μαθητών έλαβε το Πνεύμα το Άγιο και αμέσως άρχισε το Αποστολικό τους έργο και κήρυτταν τον Χριστό σε όλα τα έθνη έτσι και οι νέοι κληρικοί να κηρύξουν τον Ευαγγέλιο της Αληθείας έχοντας πίστη και αγάπη προς όλον τον κόσμο και προ παντός πίστη στον Θεό και παρόλο τις δύσκολους και χαλεπούς καιρούς στους οποίους ζούμε ο Θεός και ο Χριστός θα είναι μαζί τους να τους βοηθάει και να τους δίνει δύναμη σε αυτό το Μέγα έργο που ξεκινάνε να επιτελέσουν.

Εν συνεχεία ο Αιδεσιμολογιότατος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου ευχαρίστησε τον Άγιο Βελεστίνου ο οποίος εδέχθηκε να τιμήσει αυτή την ημέρα με την παρουσία του και του μετέφερε τις ευχαριστίες των μαθητών και των καθηγητών της Σχολής.

Οι φοιτητές έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Σεβασμιώτατο τον ευχαρίστησαν που αποδέχθει να έρθει σήμερα και να τους τιμήσει με την παρουσία του διότι είναι μια δύσκολη περίοδος που ίσως σε μερικά χρόνια ένα αστέρι που λαμπρύνει την Εκκλησία και δίνει σε αυτήν Άξιους και καταρτισμένους Ιερείς να μην υπάρχει και είναι κρίμα διότι υπάρχει μια λαμπρή και μεγάλη ιστορία πίσω από αυτή την Ιερά Σχολή.

rizareios1

rizar1

rizareio-telos

rizareio-telos1

Εμφανίσεις: 67323
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!