Κλοπή στην Ι.Μονή Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων στην Κάλυμνο

 

vithinonΑνήμερα της Αναλήψεως έκαναν… «ανάληψη» από τη μονή της Αγίας Αικατερίνης των Βοθύνων στην Κάλυμνο οι άγνωστοι ιερόσυλοι, που δεν αρκέστηκαν στα πολύτιμα αφιερώματα της εκκλησίας, αλλά τρύπωσαν και στους ξενώνες, μεταξύ των οποίων και αυτόν της ηγουμένης!

Οι 11 μοναχές που υπηρετούν στο μοναστήρι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, όταν οι δράστες διέρρηξαν την πόρτα του ξενώνα της ηγουμένης και άρπαξαν 600 ευρώ από δωρεές πιστών, ένα κινητό και τον χρυσό σταυρό ανυπολόγιστης αξίας, ενθύμιο από την χειροτονία της!

Στη συνέχεια, παραβίασαν την είσοδο ενός ακόμα ξενώνα και έκλεψαν άλλα 250 ευρώ. Ωστόσο, ο βασικός στόχος των δραστών ήταν η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.

Χωρίς να τους αντιληφθούν οι καλόγριες, παραβίασαν την πόρτα, έβγαλαν τα προστατευτικά τζάμια από τις δυο εικόνες της αγίας και άρπαξαν όλα τα τάματα και τα αφιερώματα των πιστών, μεταξύ των οποίων τέσσερα χρυσά περιδέραια, αλυσίδες λαιμού, έναν ασημένιο σταυρό με πετράδια, ένα ασημένιο δακτυλίδι, έναν μεγάλο σταυρό ανυπολόγιστης αξίας με την αλυσίδα του, ένα χρυσό ρολόι και ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια!

Η κλοπή έγινε αντιληπτή όταν οι μοναχές πήγαν για την αγρυπνία και ειδοποίησαν την Ασφάλεια Καλύμνου που ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών.

 

Εμφανίσεις: 46929
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!