Βράβευση του Ηγουμένου της Μονής Τοπλού από το ΤΕΙ Κρήτης (Video)

igoumenos-toplouΤον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τοπλού κ. Φιλόθεο Σπανουδάκη και τον μέχρι πρότινος προϊστάμενο γραμματείας του ΤΕΙ Σητείας κ. Πέτρο Δημητροπουλάκη, βράβευσε σήμερα το τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης στην τελετή αποφοίτησης των πτυχιούχων του τμήματος.

Παράλληλα με την απονομή των πτυχίων των νέων διαιτολόγων, το τμήμα αποφάσισε να δώσει το βραβείο του προς τον Ηγούμενο της Μονής Τοπλού κ. Φιλόθεο, για την διαρκή προσφορά και χορηγία της Μονής στην ετήσια βράβευση του αριστεύοντως αποφοίτου του τμήματος.

Ο Ηγούμενος π. Φιλόθεος δήλωσε ότι η τιμή δεν είναι προς το πρόσωπό του αλλά προς το μοναστήρι του το οποίο προσφέρει ένα μικρό χρηματικό ποσό κάθε έτος που έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα παρά ουσιαστική προσφορά για τους αποφοίτους.

Με την ευκαιρία αυτή Έκανε εκτενή αναφορά στο ρόλο της εκκλησίας κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας για τη μόρφωση του χριστιανικού στοιχείου αλλά και στην προσπάθεια να οργανώσει και να λειτουργήσει σχολεία στα πλαίσια της εθναρχούσας εκκλησίας. Τέλος ο Ηγούμενος τόνισε ότι παρά τους χαλεπούς καιρούς, η Μονή θα συνεχίσει να βοηθά με τη μικρή χορηγία της το τμήμα ως οφείλει να πράττει σε περιόδους κρίσεων.

Τέλος το τμήμα στην ίδια τελετή βράβευσε τον Πέτρο Δημητροπουλάκη, προϊστάμενο γραμματείας του τμήματος μέχρι πρότινος, για την προσφορά του στη λειτουργία και οργάνωση του τμήματος αλλά και στην παρουσία του ως διδάσκων.

Ο κ. Δημητροπουλάκης ευχαρίστησε τους φοιτητές οι οποίοι τον καταχειροκρότησαν ευχόμενος κάθε καλό στην πορεία τους και τόνισε ότι θα συνεχίσει την προσφορά του στο τμήμα ακόμα και ως συνταξιούχος.

Εμφανίσεις: 64511
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!