Ναζιανζού Θεοδώρητος: «Να ξεπεραστεί σύντομα η μιζέρια από την Ελλάδα»

nazianzou

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής, 00.21


Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Εσπερινός και η ιερά λιτανεία σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στον ομώνυμο ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στους Αμπελόκηπους.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης, συμπροσευχομένων κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στη συνέχεια με προεξάρχοντα τον Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο, τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Αγίας Τριάδος περιφερειακά της ενορίας, με την πλήρη συμμετοχή των πιστών.

Κατά την διάρκεια της λιτανείας έγιναν δύο δεήσεις υπέρ υγείας ενώ η μεγαλύτερη έγινε στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, όπου στην είσοδο ανέμενε την εικόνα η Διευθύντρια του Νοσοκομείου και ο ιερέας της εκκλησίας.

Από τους δρόμους που πέρασε η Ιερά Εικόνα οι πιστοί την έραναν με ροδοπέταλα από τα μπαλκόνια τους, ενώ κάποιοι από αυτούς είχαν αναμμένα κεριά και θυμίαμα για να τιμήσουν ιδιαιτέρως την εορτή.

Στο τέλος και μετά από το άκουσμα του Εθνικού μας ύμνου, ο Επίσκοπος Ναζιανζού απευθυνόμενος προς τον πιστό λαό, μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ευχαρίστησε θερμά την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τον κόσμο που συγκεντρώθηκε, ενώ ευχήθηκε συγκεκριμένα να ξεπεραστεί αυτή η μιζέρια από τον τόπο μας το συντομότερο δυνατό.

 ampelokipoi1

ampelokipoi2

ampelokipoi3

ampelokipoi4

ampelokipoi5

ampelokipoi6

Εμφανίσεις: 61213
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!