Λαμπρός εορτασμός στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Μετεώρων

 meteora1

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μετεώρων.

Πλήθος πιστών από την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή συνέρρευσαν το απόγευμα της Κυριακής για να παρακολουθήσουν τον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε από τον Καθηγούμενο της μονής, Αρχιμανδρίτη Δομέτιο μετ΄ αρτοκλασίας ενώ το πρωί της Δευτέρας δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Το κλίμα όντως πανηγυρικό γι αυτή τη σημαντική γιορτή της Ορθοδοξίας και όπως τόνισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Δομέτιος, η σημασία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή κάθε Χριστιανού είναι τεράστια και οδηγεί αυτόν στην αλήθεια και τον Θεό.

Η δύναμις του τεράστια υπογράμμισε με τη σειρά του ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ επισημαίνοντας ότι η ύβρις προς το Άγιο Πνεύμα είναι κάτι που δεν συγχωρείται και προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται ευλαβικά και να επικαλούνται την βοήθεια του.

Σημειώνεται ότι στο χώρο της μονής εκτελούνται σειρά έργων για την αναστήλωση και συντήρηση της ενώ αυτή θεωρείται το τρίτο αρχαιότερο μοναστήρι των Μετεώρων και σύμφωνα με στοιχεία των αρμοδίων οι πρώτοι ερημίτες έκτισαν τα ασκηταριά τους στις αρχές του 14ου αιώνα.

meteora

Εμφανίσεις: 68572
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!