Υποδοχή λειψάνων από την Ι.Μ. Πετράκη στην Δάφνη

dafni

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Πετράκη, υποδέχθηκε ο ιερός ναός της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης.

Επί τη μνήμη της ανακομιδής του Λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου και με απόφαση του Ηγουμένου και Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, μεταφέρθηκαν τα τίμια λείψανα προς ευλογία της ενορίας στην περιοχή της Δάφνης.

Αμέσως μετά, έγινε επίσημα η τελετή της υποδοχής στον πρόναο της Αγίας Βαρβάρας, ενώ νωρίτερα προηγήθηκε η υποδοχή των λειψάνων στην είσοδο του Δήμου Δάφνης παρουσία πλήθος πιστών και των Αρχόντων του Δήμου με πρώτο τον Δήμαρχο Δάφνης και φορέων της περιοχής.

Ο Επίσκοπος Θαυμακού, στον λόγο του, μίλησε για την μεγάλη σημασία που έχουν τα λείψανα στην λειτουργική ζωή των Ορθοδόξων ενώ τόνισε, την ευλάβεια που πρέπει να δείχνουμε ως Χριστιανοί στα λείψανα.

Επιπλέον ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού καθώς και το εκκλησίασμα για την συμμετοχή τους στον εσπερινό.

Από την μεριά του ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Μάξιμος Μητράρας, εκπροσωπώντας τους ιερείς αλλά και το πλήρωμα της Εκκλησίας της Δάφνης ευχαρίστησε από καρδίας τον Ηγούμενο για την μεγάλη ευλογία που έτυχε η ενορία του να μεταφερθούν τα λείψανα στον ναό ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι πιστοί στην χαρά αυτή.

Αμέσως μετά τελέστηκε ιερά αγρυπνία προς τιμή του Αγίου Θεοδώρου με την παρουσία πολλών πιστών αλλά και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 dafni2

dafni3

dafni5

Εμφανίσεις: 71702
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!