Λαμπρός εορτασμός στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων

barlaam 

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων επ ευκαιρία των Αγίων Πάντων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος πιστών από την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή συνέρρευσαν προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εορταστικές ακολουθίες και να προσκυνήσουν στα λείψανα των Αγίων που φυλάσσονται στο ιστορικό μοναστήρι της Μετεωρίτικης πολιτείας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της εορτής εψάλει ο πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, Αρχιμανδρίτου Ισιδώρου, των Καθηγουμένων των Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου, Αγίας Τριάδος και Αναπαυσά Νήφωνος, Δομετίου και Πολυκάρπου, ιερομονάχων και κληρικών.

Η ατμόσφαιρα καθόλα εορταστική και κατανυκτική με τους πιστούς να έχουν κατακλύσει το εσωτερικό του καθολικού και τους εξωτερικούς χώρους της μονής ενώ μιλώντας για την εορτή των Αγίων Πάντων ο μοναχός Βενέδικτος τόνισε την ανάγκη παραδειγματισμού όλων των ανθρώπων από την πίστη και τη θυσία τους προς τον Κύριο ώστε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωτηρία της ψυχής και όχι στα επίγεια μόνον αγαθά που στρέφονται αγνοώντας το πραγματικό μήνυμα του Θεού για την επουράνιο Βασιλεία.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ ευχήθηκε η χάρις του Κυρίου και οι Άγιοι Πάντες να ευλογούν το ποίμνιο του ώστε να δυναμώνει η πίστη μας στο Χριστό και να αποκτούμε δύναμη και κουράγιο ώστε να αντιμετωπίζουμε τις όποιες δυσκολίες της καθημερινότητας και να ζούμε Χριστιανικά.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με την πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Σταγών και Μετεώρων και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου, του Αντιδημάρχου κ. Καρακώστα, του επικεφαλής της μειοψηφίας του ΔΣ κ. Μπουτίνα, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μαντάρα, του Διοικητού της Π.Υ. κ. Τσιορλίδα και πλήθους πιστών.

Εμφανίσεις: 75481
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!