64η τελετή αποφοιτήσεως στην Ιερατική Σχολή του Jordanville

jordanville

Η Ορθόδοξος Ιερατική Σχολή της Αγίας Τριάδος στο Jordanville τέλεσε την 64η τελετή αποφοιτήσεως των πτυχιούχων.

Η τελετή ξεκίνησε με ειδική προς τούτο ευχαριστήριο ακολουθία προεξάρχοντος του ηγουμένου της μονής και πρυτάνεως της σχολής Αρχιμανδρίτου Λουκά και του λοιπού κλήρου στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος.

Κατόπιν ελήφθη μια αναμνηστική φωτογραφία και στη συνέχεια ο κλήρος, οι καθηγητές της σχολής και οι φοιτητές μετέβησαν με πομπή στην αίθουσα της Σχολής για την έναρξη της τελετής.

Η τελετή ξεκίνησε με τους εθνικούς ύμνους της προεπαναστατικής Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, από την χορωδία της σχολής υπό την διεύθυνση του τριτοετούς φοιτητού Nicholas Kotar.

Ο αρχιμανδρίτης Λουκάς, πρύτανης και κοσμήτορας, εξεφώνησε την εναρκτήρια ομιλία στη ρωσική, ενθαρρύνοντας τους φοιτητές για τη συνέχιση της προόδου των στην γνώση: "ποτέ μη λησμονήτε τα βιβλία. Συνεχίστε πάντα να βρίσκετε χρόνο για την εμβάθυνσή σας στην παιδεία!"

Ο αρχιμανδρίτης Μελέτιος Webber, ηγούμενος του της Ι. Μ. Αγίου Ιωάννη του Σαν Φρανσίσκου (OCA) στο Manton της Καλιφόρνιας, εξεφώνησε την ομιλία προς τους αποφοίτους εμβαθύνοντας στην ασκητική πράξη σαν την απόλυτη αναγκαιότητα στην πνευματική ζωή για τους μελλοντικούς ποιμένες και όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Ζήτησε από το ακροατήριο να προσβλέπει στον ασκητισμό με θετική προοπτική, ως "εκπαίδευση του σώματος προς δόξα."

Μετά την ομιλία του π. Μελετίου, ο π. Λουκάς χορήγησε τα διπλώματα στους αποφοιτούντες σπουδαστές.

Οι πέντε φοιτητές που έλαβαν το πτυχίο της θεολογίας είναι: Dmitry Anopochkin (άριστα), Ivan Denisenko, German Gatytskyy, Evgeniy Poznyak και ο Sergey Tuygin (άριστα).

Ο αναγνώστης Matthew Long και η Daria Uklein έλαβαν τα πιστοποιητικά για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος Θεολογικών Σπουδών (με αλληλογραφία).

Για υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις δόθηκαν βιβλία σαν βραβεία στούς: Aleksander Brooks του πρώτου έτους, John Martin του δεύτερου έτους, Nicholas Kotar του τρίτου έτους, μοναχού Σεραφείμ του τέταρτου έτος, και Dmitry Anopochkin και Sergey Tuygin του πέμπτου έτους.

Για ακαδημαϊκή αριστεία οι πρωτοετείς φοιτητές Aleksander Brooks και Stanislav Matveev έλαβαν υποτροφίες $700 και 300 δολαρίων αντίστοιχα, ευγενή προσφορά της εταιρείας μνημείο του Michael Andreev του Jordanville.

Ακολούθως ο Sergey Tuygin, εξεφώνησε τον λόγο του πρωτεύοντος σπουδαστού σε άπτεστη Ρωσική γλώσσα εκφράζοντας την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του για τις εμπειρίες του στην Σχολή της Αγίας Τριάδας.

Τέλος ο π. Λουκάς έκλεισε την τελετή με προσευχή.

jordanville1

jordanville2

jordanville4

jordanville5

Εμφανίσεις: 52600
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!