Το διαρκές θαύμα της Μεγαλόχαρης στην Τήνο

12

Δήμητρης Κυριακόπουλος (Εφημερίδα Δημοκρατία)

Μία μικρή λωρίδα στα δεξιά του διαφοροποιεί από τους συνηθισμένους τον πολύ ανηφορικό δρόμο που οδηγεί από το λιμάνι της Τήνου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Είναι το κομάτι το ποτισμενο με αίμα και δάκρυα, που χρησιμοποιείται για να εκπληρωθεί το τάμα προς τη Μεγαλόχαρη.

Γονατιστοί, χιλιάδες πιστοί κάθε χρόνο ανεβαίνουν σιγά - σιγά, βασανιστικά, προσευχόμενοι, παρακαλώντας, ευχαριστώντας και εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στη Θεοτόκο για τον προσωπικό γολγοθά τους.

Κάθε πόντος αυτής της σκληρής διαδρομής των μερικών εκατοντάδων μέτρων κρύβει άφατο πόνο, οδυνηρή αγωνία, μαζί με αταλάντευτη πίστη, καρτερικότητα και ζωογόνο προσμονή.

Και είναι αστείρευτο το ποτάμι των ορθοδόξων, που υποβάλλονται οικειοθελώς σε αυτή τη δοκιμασία, ως μέσο συνάντησης με τη Μητέρα του Θεού.

Να γιατί ο αρχιερατικός επίτροπος Τήνου, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Φανερός μιλώντας στη “δημοκρατία” κάνει λόγο για συνεχές θαύμα που συντελείται με το προσκύνημα στον ναό της Μεγαλόχαρης.

Και το θαύμα αυτό της πίστης δεν ανακόπτεται με τίποτα. Ούτε με την κρίση, που δυσκολεύει οικονομικά το ταξίδι στην Τήνο.

Οι χριστιανοί δεν πτοούνται και κατά εκατοντάδες χιλιάδες ετησίως εξακολουθούν να συρρέουν από παντού για να προσκυνήσουν με κατάνυξη.

Χαρακτηριστικά ο π. Γεώργιος μας αφηγείται ένα πρόσφατο περιστατικό που τον συντάραξε: “Δύο νέοι 23 χρονών ο πατέρας και 20 χρονών η μητέρα βάφτισαν στην Ευαγγελίστρια το παιδάκι τους, το οποίο είχαν τάξει στην Παναγία. Μετά το μυστήριο και κατά την καταγραφή των στοιχείων τους δήλωσαν και οι δύο άνεργοι!

Ωστόσο, στηριζόμενοι στη μεγάλη πίστη τους στον Θεό κατάφεραν να μεταβούν στην Τήνο και να πραγματοποιήσουν το τάμα τους στη Μεγαλόχαρη. Και το άνεργο ζευγάρι ήταν πολύ χαρούμενο γι' αυτό.

Κάνουμε τα προβλήματα των συνανθρώπων δικά μας λέει ο αρχιερατικός επίτροπος Τήνου, τονίζοντας τη μεγάλη και ελπιδοφόρα προσέλευση των νέων.

Αλλωστε, όπως αναφέρει, “εδώ είναι θεραπευτήριο, πρωτίστως πνευματικό”.

Ο ίδιος εκφράζει την πεηοίθησή του ότι στις “δύσκολες μέρες που περνάει η Ελλάδα, η μόνη ελπίδα είναι η πίστη στον Θεό”.

Οσο για εκείνους που αναζητούν επιβεβαιώσεις για θαύματα της Μεγαλόχαρης - με την ευρέως χρησιμοποιούμενη έννοια του όρου, αρκετές καταγραφές υπάρχουν στο σχετικό βιβλίο του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου, αν και οι περισσότεροι πιστοί έχουν κρατήσει τα θαυμαστά συμβάντα για τον εαυτό τους.

Ακόμη, ο π. Γεώργιος εξαίρει το πολυσχιδές έργο του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου, το οποίο, εκτός από πνευματικός φάρος, αποτελεί σημαντικό στήριγμα αναξιοπαθούντων και γενικά έχει πλούσια κοινωνική προσφορά.

Εμφανίσεις: 92126
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!