Ογδόντα κλεισμένα....

 

germanos hleiasΕφημερίδα: "Το Παρόν"

Τα ογδόντα χρόνια κλείνει φέτος ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός. Τα τριάντα ένα από αυτά στη μητρόπολη.

Ιεράρχες κυρίως της Πελοποννήσου και μερικοί από την υπόλοιπη Ελλάδα ακούγεται πως πιέζουν ασφυκτικά για να υποβάλλει την παραίτησή του μαζί με έναν σωρό άλλους υπέργηρους ιεράρχες.

Εξηντάρηδες και πενηντάρηδες μητροπολίτες υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να τους ενοχλεί και να ζητά επίμονα έναν βοηθό επίσκοπο για να «λειτουργήσει η μητρόπολή του που βρίσκεται εν υπνώσει».

Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο μόνος που (έχει απομείνει) να τον στηρίζει λόγω της παλιάς τους φιλίας.

«Δώστε τόπο στα νιάτα, σε ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά κυρίως τώρα που ο κόσμος έχει ανάγκη την Εκκλησία» λένε οι αρχιμανδρίτες που περιμένουν πάνω από μία δεκαετία να ανέβουν τα υψηλότερα σκαλοπάτια της ιεραρχίας για να κάνουν έργο.

Το αν θα τους ακούσουν οι γηραιοί ή αν θα μείνουν γατζωμένοι στην καρέκλα τους έστω και αν πάει «στον αυτόματο» η μητρόπολη που διοικούν είναι άλλο θέμα.

Σημείωση Romfea.gr: Υπενθυμίζουμε ότι τα άρθρα που φέρουν την υπογραφή του συντάκτη τους και τα κείμενα των ΜΜΕ που δημοσιεύονται στην Romfea.gr, δεν εκφράζουν κατ' ανάγκη και την ιδιοκτησία του πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων. Αναρτώνται για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας.

 

Εμφανίσεις: 42091
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!