Αλεξανδρουπόλεως: «Τα ιδρύματα μας, έχουν τρεις μήνες ζωή»

alex

Γράφει η Romfea.gr


Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, συνεδρίαζε χθες Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος παρέστη στη συνεδρίαση, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται δύο γηροκομεία της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, το Ιωακείμειο και το Σταυρίδειο Ίδρύμα Άγιος Κυπριανός.

Τα στοιχεία που έχει δώσει ήδη ο Μητροπολίτης, τα έσοδα των ιδρυμάτων έχουν μειωθεί κατά 70% σε σχέση με πέρυσι και αυτό οφείλεται στην γενικότερη οικονομική πολιτική της Ελλάδας, αλλά ειδικότερα στις περικοπές των συντάξεων και των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Ο Σεβασμιώτατος κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησε των Ιδρυμάτων από την πληρωμή δημοτικών τελών ύδρευσης.

"Αν συνεχιστεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση, τα ιδρύματα μας έχουν μόνο 3 μήνες ζωής", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Η παρέμβαση του Μητροπολίτη έφερε προς το παρόν θετικά αποτελέσματα, αφού το αίτημα του έγινε δεκτό και θα υπάρξει απαλλαγή των ιδρυμάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την απαλλαγή αυτή, τα δύο ιδρύματα της Μητρόπολης θα εξοικονομήσουν περίπου 30.000 ευρώ.

 

Εμφανίσεις: 54633
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!