Μητροπολίτης Άνθιμος: 'Εμείς θέλουμε να κερδίσει σήμερα η Ελλάδα'

thessnikis

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης – 10.44


Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

"Ένας παλαιός δάσκαλος διανοούμενος έλεγε ότι η προσευχή των Χριστιανών, πρέπει να ξεκινάει από την Εκκλησία και να φτάνει μέχρι και το ποδόσφαιρο", ανέφερε στην αρχή της εκπομπής ο κ. Άνθιμος, όταν ρωτήθηκε για το σημερινό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με την Γερμανία.

Σε άλλο σημείο ο Παναγιώτατος τόνισε: "Εμείς θέλουμε να νικήσει η Ελλάδα, έξω από τις διαφορές μας, και μέσα σε αθλητικό πλαίσιο".

Επίσης ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Θέλουμε να χαρούμε γιατί σαν χώρα όλο λύπες έχουμε....".

"Εύχομαι καλή επιτυχία στους ποδοσφαιριστές μας! Σήμερα το βράδυ οπωσδήποτε θα δω και εγώ το παιχνίδι", συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Για το gay pride

Ερωτηθείς για την αντίδρασή του σχετικά με το gay pride που διεξήχθει στην Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος μεταξύ άλλων τόνισε: "Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες! Αυτό είναι δημόσια πρόκληση!"

"Μήπως θέλετε να βγούμε και στα μπαλκόνια να δούμε αυτή την παρουσίαση; Δεν μπορώ πάντως να καταλάβω γιατί το κάνουν αυτό τι θέλουν να δείξουν; Αυτός ο τόπος είναι ιερός, είναι αιματοβαμένος, εδώ είναι το σπίτι μας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Ερωτηθείς ο κ. Άνθιμος αν θεωρεί την ομοφυλοφιλία αμαρτία, υπογράμμισε ότι "εάν ανοίξουμε τους κανόνες της Εκκλησίας, βεβαίως και είναι αμαρτία, βαριά αμαρτία κιόλας!"

"Προσεύχομαι για την Κυβέρνηση"

Ο Παναγιώτατος στο τέλος της συνομιλίας, αναφέρθηκε και στην νέα Κυβέρνηση τονίζοντας: "Προσεύχομαι μέρα – νύχτα για να πετύχει η νέα Κυβέρνηση".

 

Εμφανίσεις: 61532
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!