Εσθονίας: «Τον κίνδυνο που περνάει η Ελλάδα, τον έχει όλη η Ευρώπη»

IMG 8361

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

Στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αναφέρθηκε χθες από άμβωνος ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Στέφανος ξεκίνησε με κάποια σημαντικά στοιχεία για τον Χριστιανισμό της Εσθονικής χώρας και αναφέρθηκε στην παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε μια χώρα που όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι κατά πλειοψηφία Χριστιανή.

Σε άλλο σημείο παρομοίασε την κρίση της Ελλάδος με αυτήν που προϋπήρχε στην χώρα της Εσθονίας σημειώνοντας ότι ξεπεράστηκε όπως ευχήθηκε και για την δική μας.

«Η χώρα της Ελλάδος περνάει δύσκολες ώρες όπως κάποτε πέρασε η Εσθονία. Αυτή όμως την στιγμή η Εσθονική κοινωνία όμως έχει κάθε εφόδιο για να είναι μια ισχυρή κοινωνία και να έχει ένα κράτος δικαίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Στέφανος.

Αναφερόμενος στο γενικό προβληματισμό που έχει αυτή την ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την οικονομία της, έδωσε ελπίδα με τα σημερινά λόγια του Αγίου Ευαγγελίου.

«Τον κίνδυνο αυτό που περνάει η Ελλάδα, τον έχουν όλες οι χώρες της Ευρώπης, μια φανερή αστάθεια ως προς τα οικονομικά, τίποτα δεν είναι σίγουρο, γι’ αυτό πρέπει να κρατήσουμε αυτό που λέει το σημερινό ευαγγέλιο, την δάδα του Χριστού που μας δίνει με το βάπτισμα, να αναδείξουμε το φως του Χριστού που είναι μέσα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στέφανος κλείνοντας εξέφρασε την ανάγκη να στηριχτούμε από τους πολλούς δικούς μας Αγίους και εκεί να δώσουμε όλοι μας την δύναμη.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Όταν μέσα στην Εκκλησία μας, υπάρχει τέτοια δυνατή παρουσία μαρτύρων και νεομαρτύρων. Αναρωτιέμαι, ποιος μπορεί να κλονίσει μια τέτοια Εκκλησία; και το λέω και σε σας που είστε γεμάτοι από Εθνομάρτυρες. Ποιος θα μπει εμπόδιο σ’ έναν τέτοιο λαό; Ποια δύναμη μπορεί να σας καταστρέψει και να σας διαλύσει; Σας το λέω εγώ υπεύθυνα. Καμία.»

«Η ύπαρξη αυτών των λαών, του Εσθονικού αλλά και του Ελληνικού στηρίζετε στους Αγίους μας», πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Εσθονίας.

esthoonias1

esthonias2

Εμφανίσεις: 63594
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!