Με μεγαλοπρέπεια η έναρξη των "Παυλείων" στην Κόρινθο

enarxi-pauleia

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, έλαβε χώρα η υποδοχή των Ι. Λειψάνων του Αποστόλου Παύλου και Ιάσονος, των Ιερομαρτύρων Βλασίου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, των εν αγίοις Πατέρων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Υπομονής και της Ι. Εικόνος των εν Κορινθία Αγίων.

Μετά την σύντομη δέηση που  πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Καθεδρικού Ι. Ναού τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και συμμετεχόντων των Ιερέων της Μητροπόλεώς.

Στην συνέχεια  ακλούθησε  Ι. Αγρυπνία προς τιμήν πάντων των εν Κορίνθω Αγίων, στην οποία  έψαλλε η συνοδεία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Πλάτωνος Κρικρή.

Η παρουσία των πιστών ήταν πολύ μεγάλη στην ἐναρξη των «ΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2012» και  αποτέλεσε έκφραση ευλαβείας, τιμής και σεβασμού σε όλους τους εν Κορινθία Αγίους.

Τα Ιερά Λείψανα και η Ιερά Εικόνα θα παραμείνουν στον Ι. Καθεδρικό Ναό για προσκύνηση μέχρι και το εσπέρας της ημέρας της εορτής του Αποστόλου Παύλου (29 Ιουνίου) καθημερινά.

pauleia1

pauleia2

pauleia

pauleia4

pauleia5

Εμφανίσεις: 33853
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!