Η 6η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας εις την Αιθιοπία

0-axomis

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αξώμης κ κ Πέτρος έφθασε εις την Αδδίς Αμπέμπα την 12 Ιανουαρίου. Επεσκέφθη τον Μακ. Πατριάρχη Αιθιοπίας κ κ Παύλο, εδέχθη εις την Ιερά Μητρόπολιν την επίσκεψη του νεοαφιχθέντος Πρέσβεως της Ελλάδος εν Αιθιοπία Εξοχωτάτου κυρίου Νικολάου Πρωτοντάριου και συνομήλισε μετ΄ αυτού.

Την Κυριακή 15/1 προέστη της Θ. Λειτουργίας εις τον Καθεδρικον Ναόν όπου και καλωσόρισε τον εκκλησιαζόμενον Εξοχώτατον κύριο Πρέσβυν.

Την Δευτέρα 16ην/1 αφίχθη εις την Αδδίς Αμπέμπα η αντιπροσωπία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) δια τας εργασίας της 6ης Τακτικής Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης περί Ορθοδοξίας. Παρόντες ήσαν και τα μέλη κ Μιχαήλ Παντούλα Βουλευτής Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Καθ κ Valery Alexeev, την κυρίαν Simola Βουλευτής του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, ο Δρ Κωνσταντίνος Μυγδάλης και την κα Λίλι Βαρτανιάν.

Ο Σεβ Μητροπολίτης τους εδέχθη εις την Ιεράν Μητρόπολιν όπου και παρεκάθησαν είς δείπνον εργασίας όπου και απόψεις περί Ορθοδοξίας του έργου που οφείλουν οι κοινωφελείς οργανισμοί να επιτελούν. Εις το δείπνον παρεκάθησαν οι Εξοχ Πρέσβεις της Ελλάδος, της Ρωσίας της Ουκρανίας και εκπροσώπου της Ελληνικής Κοινότητος.

Κατά τας ημέρας της παραμονής των εν Αδδίς Αμπέμπα ο Σεβ Μητροπολίτης κ Πέτρος μετέβη μετά των μελών της επιτροπής εις τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ Abadula Cemeda.

Επίσης μετέβησαν εις τους χώρους και τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητος. Επεσκέφθησαν τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητάς των Σχολείων της Ελληνικού και Αγγλικού τμήματος όπου και εθαύμασαν τις άψογες κτιριακές εγκαταστάσεις, τον σύγχρονο ηλεκτρονικό και τεχνικό εξοπλισμό των Σχολείων αλλά και το αξιολογότατο επιτελούμενο έργο των Εκπαιδευτικών με τους οποίους και συνομίλησαν δια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δια την ορθή λειτουργία του Σχολείου.

Ο Σεβ Μητροπολίτης εξέφρασε την πικρία και την λύπην του διότι, πάρα τις σχετικές επαφές με το αρμόδιον Υπουργείον και παρά την διαπίστωση και της Συντονίστριας περί της απολύτου ανάγκης αποστολής τόσον Θεολόγου Καθηγητού όσον και Φιλολόγου, μέχρι στιγμής εδόθησαν μόνον μη πραγματοποιθήσες υποσχέσεις και κατά συνέπεια ο υπάρχων Φιλόλογος εργάζεται μερικώς και μόνος και καθ΄ ην στιγμήν τα Ελληνόπουλα είναι γεννημένα εις την Αιθιοπίαν και πολλά εκ μικτών γάμων.

Πώς θα μπορέσουν να σπουδάσουν εις την Ελλάδα που πάντοτε αρίστευαν.

Ο Σεβ Μητροπολίτης με τα μέλη της (ΔΣΟ) και τους Πρέσβεις Ρωσσία , Ουκρανίας και εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας επεσκέφθησαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχην Αιθιοπίας κ κ Παύλον.

Ο Μακριώτατος εδέχθη όλους με πολλήν αδελφικήν αγάπην. Ο Βουλευτής Μιχαήλ Πανδούλας κατά την ομιλίαν του ενημέρωσε τον Πατριάρχην Αιθιοπίας δια τον σκοπόν της επισκέψεως των και των εργασιών τους υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα της συμμετοχής του Αιθιοπικού Κοινοβουλίου εις το (ΔΣΟ).

Κατά την αντιφώνηση του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αιθιοπίας κ κ Παύλος αφού ευχαρίστησε δια την επίσκεψιν τους συνεχάρη θερμά δια το έργον τους, υπογραμμίζοντας την από αιώνων αγάπη και φιλία των δύο κρατών , των λαών τους και την αφοσίωση τους προς τα Δημοκρατικά ιδεώδη και την Ορθόδοξη Πίστη.

Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ Πέτρος αναφέρθηκε εις τα ιστορικά γεγονότα που των σχέσεων της Αιθιοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τόσον με την Μητέρα Εκκλησία , το Πάνσεπτον Οικουμενικόν Πατριαρχείον , το Πατριαρχείον Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ,την Αγιοτάτην Εκκλησίαν της Ελλάδος , το Πατριαρχείον Ρωσίας και όλες εν γένει τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στο πολύπλευρο, σπουδαιότατο και ευλογημένον έργον του Πατριάρχου Αιθιοπίας.

Έργον το οποίον επεκτείνεται προς τον πιστόν Ορθόδοξον λαόν της Αιθιοπίας και τους ομογενείς Αιθίοπες που ζουν εις το εξωτερικό τονίζοντας ότι όλες τις δυσκολείες ο πιστός λαός της Αιθιοπίας τις αντιμετώπισε έχοντας της την Ορθόδοξη Πίστη του και ελπίδα του είς τον Θεόν.

0-axomis1

Εμφανίσεις: 24446
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!