Πανηγύρισε το παρεκκλήσιο των Αγ. Αποστόλων Κανάρη

100 0250

Πανηγύρισε σήμερα 30 Ιουνίου την Σύναξη των Αγ. Δώδεκα Αποστόλων το ομώνυμο ιστορικό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Κυψέλης, του οποίου ως γνωστόν Κτήτορας ήταν ο ήρωας της Επαναστάσεως του 1821 Ναύαρχος Κων. Κανάρης.

Ο μπουρλοτιέρης Κανάρης, ο οποίος διετέλεσε και Πρωθυπουργός στα μετεπαναστατικά χρόνια, είχε την οικία του (τη θέση της δυστυχώς πήρε πολυκατοικία το 1967) στην γειτονιά της Κυψέλης, εντός των ορίων της οποίας είχε κτίσει και Ιερό Παρεκκλήσιο μαζί με τη σύζυγό του Δέσποινα και εγκαινιάστηκε το 1873.

Χθες, Παρασκευή 29 Ιουνίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και η Λιτάνευση της Ι. Εικόνος προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο.

Σήμερα Σάββατο τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, λειτουργούντος του Επισκόπου Ναζιανζού.

Μεταξύ δε των κληρικών, που τίμησαν την Πανήγυρή ήταν και ο Αρχιερ. Επίτροπος Ραϊθώ της Ι. Αρχιεπισκοπής Σινά Αρχιμ. Αρσένιος.

100 0285

Εμφανίσεις: 57429
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!