Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας απαντούν για τα συσσίτια

sissitia

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ράδιο του ΣΚΑΪ, μίλησε σήμερα το πρωί ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης.

Ο κ. Κονιδάρης ερωτηθείς αν θα συνεχιστούν τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής τους καλοκαιρινούς μήνες, μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής θα λειτουργήσουν κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, δεν θα υπάρξει καμία διακοπή».

Επίσης τόνισε: «Η στάση του Αρχιεπισκόπου, ο τρόπος προσέγγισής του στο όλο θέμα και τα έργα του είναι ενδεικτικά και για τις άλλες Μητροπόλεις. Μη ξεχνάμε ότι το σύστημα διοίκησης της εκκλησίας μας δεν είναι αρχιεπισκοπικοκεντρικό, δεν είναι ο Αρχιεπίσκοπος κάποιος πρωθυπουργός ο οποίος διορίζει και απολύει Μητροπολίτες ή δίνει εντολές και οδηγίες.»

«Ακολουθεί όμως μια συγκεκριμένη πολιτική, ένα συγκεκριμένο τρόπο δράσης και έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης εάν οι άλλοι Μητροπολίτες οι οποίοι είναι κυρίαρχοι στις Μητροπόλεις τους θέλουν να τον μιμηθούν νομίζω θα είναι πάρα πολύ καλό», πρόσθεσε ο κ. Κονιδάρης.

Τέλος πρόσθεσε: «Κανένας άνθρωπος ο οποίος έχει ανάγκη φαγητού δεν θα μείνει χωρίς φαγητό ούτε αυτό το καλοκαίρι ούτε ποτέ».

Ο π. Βασίλειος Χαβάτζας στην «Κοινωνία Ώρα Mega»

Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε σήμερα το πρωί ο Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Βασίλειος Χαβάτζας.

Ο π. Βασίλειος απαντώντας στις φήμες εκείνες που αναφέρουν ότι θα σταματήσουν τα συσσίτια της Εκκλησίας το καλοκαίρι, μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν θα σταματήσουν τα συσσίτια! Η Αρχιεπισκοπή έχει μεριμνήσει να λειτουργούν τα συσσίτια όλο τον χρόνο».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εμφανίσεις: 82858
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!