Στη γενέτειρά του ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος

austrias1Στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, στη γενέτειρα του Γέργερη Ηρακλείου χοροστάτησε σήμερα, Κυριακή 8 Ιουλίου 2012, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αυστρίας, υπέρτιμος και έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος, παρουσία του οικείου Επισκόπου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου.

Πρόκειται για την πρώτη αρχιερατική λειτουργία που τελεί στον τόπο καταγωγής του μετά την χειροτονία του, στην οποία παρέστη πλήθος πιστών συγχωριανών του.

Στο συνοπτικό και ουσιώδες κήρυγμα του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης της κεντρικής Ευρώπης αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των ελληνορθόδοξων παραδόσεων ως μόνη λύση για την επίτευξη της συνοχής του έθνους απέναντι στις επικρίσεις που δέχεται από την παγκόσμια κοινότητα και τόνισε ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι αβέβαιο αν δεν επιστρέψει στη χριστιανική της βάση.

Στο θεάρεστο έργο που επιτελεί στην καρδία της Ευρώπης και στο σημαντικό ρόλο του ως ποιμενάρχη της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο οποίος του δώρισε μια ποιμενική ράβδο.

Ο εφημέριος της Γέργερης Πατήρ Σταύρος Ξημαράκης τόνισε την ιδιαίτερη τιμή που αισθάνεται η γενέτειρά του για την ανάδειξή του στα υψηλότερα αξιώματα της ορθοδοξίας και δώρισε στο σεβασμιότατο μια αρχιερατική στολή και ένα εγκόλπιο.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των περίπου έξι μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αυστρίας, υπέρτιμος και έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος έχει επισκεφθεί σχεδόν το σύνολο των ορθοδόξων εκκλησιών στις δύο χώρες τελώντας τη Θεία Λειτουργία σε ναούς οι οποίοι παρέμειναν κλειστοί για πολλές δεκαετίες.

Στη διάρκεια της σημερινής θείας λειτουργίας στη Γέργερη, έγινε και η ανάγνωση προς αγιοποίηση του Παπα-Γιώργη Κυριακίδη και άλλων 12 Γεργιανών οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στις 25 Μαρτίου 1828.

Το προσεχές διάστημα η Εκκλησία θα προβεί στις περαιτέρω ενέργειες κατατάξεως των αγίων αυτών μετά των αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Εμφανίσεις: 66571
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!