Μητροπολίτης Αθανάσιος: "Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει τους δικαστές"

ImageΔήλωση στον Αιμίλιο Πολυγένη – 03.04

Στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» μίλησε ο Μητροπολίτης πρώην Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιος (Γιέφτιτς), σχετικά με την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η είδηση της προφυλάκισης, του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και βαθιά λύπη.

Επίσης ο πρώην Ερζεγοβίνης εξέφρασε την έκπληξή του για την δικαιοσύνη, η οποία σε μια ορθόδοξη χώρα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Ηγουμένου παραμονή των Χριστουγέννων.

«Αυτό που περνάει ο γέροντας Εφραίμ είναι στεφάνι από τον Θεό, γι’ αυτό ελπίζουμε ο Θεός να τον στηρίζει και να τον ενδυναμώνει στο μαρτύριο του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανάσιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι «εύχομαι ο Θεός να φωτίσει του δικαστές, για να επιστρέψει ο Γέροντας στο μοναστήρι του και στη αδελφότητα της Μονής».

«Δεν είναι σωστό να ταπεινώνει το Ελληνικό Κράτος, το Θεοτοκοσκέπαστο Άγιον Όρος μ΄ αυτό τον τρόπο», πρόσθεσε ο κ. Αθανάσιος.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!