35 υποτροφίες προσφέρει η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή

rizareiosΤριάντα πέντε υποτροφίες προσφέρει η Ριζαρειος Εκκλησιαστική Σχολή για το σχολικό έτος 2012 2013.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να ενταχθούν στην A' Τάξη του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους απολυτήριο Γυμνασίου, ενώ n υποτροφία είναι για ένα έτος και θα ανανεώνεται βάσει της προόδου και της διαγωγής του υποτρόφου.

Ειδικότερα, δεκτοί για αξιολόγηση εγγραφή γίνονται υποψήφιοι που δεν έχουν υπερβεί το 20ό έτος της ηλικίας και γενικώς απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Γυμνασίου δημόσιου ή ιδιωτικού της Ελλάδας ή αναγνωρισμένου ισότιμου σχολείου του εξωτερικού με βαθμό απολυτηρίου τουλάχιστον 14.

Στους υποτρόφους παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση, σίτιση, διαμονή, διδακτικά βιβλία, γραφική ύλη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ οι μαθητές μπορούν να μη διαμένουν στο Οικοτροφείο, εφόσον οι γονείς τους ή κηδεμόνες τους διαμένουν στην Αθήνα και δηλώσουν εγγράφως ότι επιθυμούν να μη διαμένει ο μαθητής στο Οικοτροφείο αφενός και αφετέρου ότι με δική τους ευθύνη και μέριμνα θα μετακινείται προς και από το σχολείο.

Η διαδικασία αξιολόγησης

Η αξιολόγηση χωρίζεται σε δύο μέρη, το ένα είναι η γραπτή διαδικασία και το άλλο π προφορική συνέντευξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αξιολόγηση θα συνεκτιμηθεί ο βαθμός του απολυτηρίου Γυμνασίου, το αποτέλεσμα της γραπτής δοκιμασίας και n προφορική συνέντευξη.

Η γραπτή διαδικασία περιλαμβάνει εξέταση σε γραπτό δοκίμιο στη νεοελληνική γλώσσα και απάντηση ερωτήσεων με στόχο την αποτύπωση της ικανότητας κρίσης, πνευματικής συγκρότησης του υποψηφίου και εκφραστικής ικανότητας του.

Η προφορική συνέντευξη θα περι λαμβάνει συζήτηση σχετική με την αντίληψη του μαθητή για θέματα ευρύτερου θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Δικαιολογητικό & Προθεσμίες

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση είναι: Πρωτότυπο Απολυτήριο Γυμνασίου (Πρωτότυπο), Πιστοποιητικό γεννήσεως από τον Δήμο, Ατομικό Δελτίο Υγείας και ακτινογραφία θώρακος από Δημόσιο Νοσοκομείο ή Ι.Κ.Α. ή Κέντρο Υγείας και, τέλος, συστατική επιστολή μητροπολίτη. Η αξιολόγηση των ενδιαφερομένων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στο Χαλάνδρι στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου 2012 ενώπιον τριμελούς επιτροπής αποτελούμενη από τον Σχολάρχη Διευθυντή, έναν καθηγητή θεολόγο και έναν καθηγητή Φιλόλογο.

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να αποστείλουν τις αιτήσεις συνοδευμένες με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής (οδός Ριζαρείου 1 Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233), μέχρι τις 16 Ιουλίου και από τις 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2012.

Εμφανίσεις: 68307
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!