Η παγκόσμια χριστιανική ομάδα φοιτητών στο Μοναστήρι Ντιμπίν

P1010027

Για την Romfea.gr - Fuad George El Karsheh

Η Παγκόσμια Χριστιανική Ομοσπονδία Φοιτητών – περιοχή της Μέσης Ανατολής, φιλοξένησε σειρά μαθημάτων με τίτλο «Ο Οικουμενισμός και η Μαρτυρία της Εκκλησίας στην Παλαιστίνη», η συμμετοχή στην σειρά συμπεριέλαβε όμιλο Παλαιστινίων νέων από διάφορες πόλεις και περιοχές στην Παλαιστίνη.

Η αλληλεπιδραστική συνάντηση διαφοροποιόταν από παραδόσεις νέων προσώπων από διάφορες εκκλησίες της Ιορδανίας, του Λιβάνου και της Αιγύπτου.

Αυτή η σειρά κάλυψε πολλά θέματα – το πιο σημαντικό ήταν ο ρόλος της οικουμενικής κινήσεως της νεολαίας στην παλαιστινιακή κοινωνία, μαζί με την συμμετοχή των νέων του Συνδέσμου Ορθοδόξου Πολιτισμού και Παιδείας – Ιορδανίας.    

Η αποστολή επισκέφθηκε το Ορθόδοξο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, Ντιμπίν χθες, που την υποδέχθηκαν οι Αδελφές του μοναστηρίου οι οποίες τους έδειξαν το συγκρότημα κτιρίων, τις εκκλησίες και την βιβλιοθήκη του Μοναστηρίου.

Μετέφεραν τα χαιρετίσματα και τις πατρικές ευλογίες του πνευματικού πατρός του Μοναστηρίου του Αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου Ατάλλα.

Ο Δρ. Μέϊερ Ζαμπάνε, διοικητικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ορθοδόξου Πολιτισμού και Παιδείας, έκανε ένα χαιρετηστήριο λόγο.

Απ την άλλη, η δς. Έλση, Αντι-περιφερειακή Γραμματέας της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας στην Μέση Ανατολή , εξέφρασε πόσο ευχαριστημένη έμεινε από την επιτυχία της σειράς στην Ιορδανία, και εκ μέρους των διδασκόντων και συμμετεχόντων ευχαρίστησε το Μοναστήρι για την ζεστή των υποδοχή και τους πνευματικούς και κοινωνικούς κόπους που παρέχει.

Εμφανίσεις: 42682
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!