Αποδεκτή έγινε η παραίτηση του Μητροπολίτη Ιωνά (OCA)

DSC 4371

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης - 21.53

Με επίστολή του προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων, με ημερομηνια 6 Ιουλίου 2012, ο Επικεφαλής της (OCA) Σεβ. Μητροπολίτης Ιωνάς υπέβαλε την παραίτησή του.

Η επιστολή υποβλήθηκε στην Ιερά Σύνοδο το Σάββατο 7 Ιουλίου, στην οποία παρέστησαν όλοι οι Επίσκοποι εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο του Μεξικού.

Ο Μητροπολίτης Ιωνάς στην επίστολή του, μεταξύ άλλων αναφέρει: “Εδώ και πολύ καιρό είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν πληρώ τις απαραίτητες ιδιότητες, για να είμαι επικεφαλής της Εκκλησίας της Αμερικής (OCA) μια θέση την οποία ποτέ δεν επιθυμούσα”.

"Ζητώ τις προσευχές όλων, και να με συγχωρέσετε αν ποτέ σας προσέβαλα η σας πλήγωσα. Επίσης ζητώ να με συγχωρέσετε για τις δυσκολίες πυο τυχόν προέκυψαν από την απουσία μου", φέρεται να αναφέρει στην επιστολή παραίτησης ο Μητροπολίτης Ιωνάς.

Χθες Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012 τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων έκαναν αποδεκτή την παραίτηση του Μητροπολίτη Ιωνά, τονίζοντας ότι ο κ. Ιωνάς θα διατηρήσει τον τίτλο του Αρχιεπισκόπου πρώην Ουάσιγκτον και πάσης Αμερικής και Καναδά.

Στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος όρισε τοποτηρητή της Ορθοδόξου Εκκλησιάς της Αμερικής (OCA) τον Αρχιεπίσκοπο Ντιτρόϊτ κ. Ναθαναήλ.

Ταυτόχρονα ο Νέας Υόρκης και Νέας Υερσέης Επίσκοπος κ. Μιχαήλ ορίσθηκε διαχειριστής των πραγμάτων της OCA και τέλος ο Eπίσκοπος Τολέδο Αλέξανδρος ορίσθηκε τοποτηρητής της Αρχιεπισκοπής Ουάσιγκτον.

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει σύντομα για να συζητήσουν, την εκλογή του νέου επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής (OCA).

Τέλος η Ιερά Σύνοδος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιωνά για την απόφασή του, ενώ κάλεσε κληρικούς και λαϊκούς να προσεύχονται γι΄αυτόν και για ολόκληρη την Εκκλησία της Αμερικής.

Εμφανίσεις: 74319
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!