Επικήδειος Μητροπολίτη Προύσης για τον Ελευθέριο Αντωνιάδη

Image

"Μια ξεχωριστή μορφή της Πολίτικης Ρωμιοσύνης εξέλιπε με τον θάνατο του θρυλικού ποδοσφαιριστή Λευτέρη (Αντωνιάδη )", δήλωσε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του ομογενή ποδοσφαιριστή.

Ο Λευτέρης Αντωνιάδης, μεγάλο όνομα του τουρκικού ποδοσφαίρου και σύμβολο της ομάδας Φενέρμπαχτσε, πέθανε την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, σε ηλικία 87 ετών σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Η κηδεία του Λευτέρη Αντωνιάδη έγινε το μεσημέρι, στη γενέτειρα του Πρίγκηπο, από τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

"Απλός και σεμνός, με πολλούς φίλους και πιο πολλούς θαυμαστές, έβαλε τη σφραγίδα του στη ζωή της ομογένειας και του αθλητισμού της χώρας αυτής και πλήρης ημερών επλήρωσε το κοινόν χρέος.
Αιωνία ας είναι η μνήμη του", είπε ακόμη ο Πατριάρχης .

Επικήδειος Λόγος

του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου

εις την εξόδιον ακολουθίαν του Ελευθερίου Αντωνιάδου

(Πρίγκηπος, Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου, 15 Ιανουαρίου 2012)

Ξεπροβοδίζουμε σήμερα στην αιωνιότητα ένα ξεχωριστό γέννημα της πριγκηπικής αυτής νήσου, ένα φημισμένο αθλητή του τόπου μας, έναν άνθρωπο που με τις επιτυχίες του μας έκανε τόσες φορές να αισθανθούμε υπερήφανοι ως ρωμιοί.

Διαβιβάζω πρωτίστως στην βαρυπενθούσα οικογένεια του αειμνήστου Ελευθερίου, στους φιλάθλους, στους φίλους και συγγενείς του εκλιπόντος και σε όλη την ομογένεια τα θερμά συλλυπητήρια και τις παρήγορες ευχές της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος ιδιαιτέρως προσεύχεται για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο ποιμενάρχης των Πριγκηποννήσων Σεβασμιώτατος κύριος Ιάκωβος, λυπούμενος για την απουσία του στο εξωτερικό, επίσης μου ανέθεσε να σας μεταφέρω τα θερμά του συλλυπητήρια.

Αείμνηστε Ελευθέριε,

Ακόμα και με το ταξίδι σου στην αιωνιότητα κατόρθωσες να συγκεντρώσεις γύρω σου τόσο μεγάλο πλήθος, να ενώσεις τόσους ανθρώπους από διαφορετικές γλώσσες, θρησκείες και νοοτροπίες, και με αυτό τον τρόπο να δείξεις και πάλι, όπως τότε που κυριαρχούσες στο γήπεδο, ότι ζεις ! Ζεις, διότι και μετά την αναχώρησή σου ζει το πραγματικό αθλητικό και ολυμπιακό πνεύμα, που υπηρέτησες και που διέδωσαν σε όλο τον κόσμο οι πρόγονοί μας, το πνεύμα αυτό που μέσω του αθλητισμού φέρνει την ειρήνη, την αγάπη και την συναδέλφωση μεταξύ των λαών, των θρησκειών και των πολιτισμών.

Ζεις όμως κυρίως διότι σήμερα σε παραλαμβάνει ο κύριος της ζωής, ο νικητής του θανάτου, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, στον οποίο απευθύνουμε όλοι μας δεήσεις να σε τοποθετήσει στον παράδεισο της τρυφής μαζί με τους αγίους αγωνιστές και αθλητές της πίστεως.

Αιωνία σου η μνήμη, αείμνηστε Ελευθέριε!

Image

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ:

Lefter Küçükandoniyadis’in Cenazesinde

Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidoforos Lambriniadis’in

Konuşması

(Büyükada, 15 Ocak 2012)

 

Spordaki başarılarıyla olduğu kadar, ahlâkı ve erdemleriyle hepimizin gurur kaynağı, Büyükada’nın yetiştirdiği efsanevi futbolcu Lefter Küçükandoniyadis’in naaşı başında, ona beslediğimiz derin sevgi ve saygıyla bugün burada bir araya geldik.

Rahmetlinin kederli ailesine, Fenerbahçe camiasına, dostlarına ve tüm sporseverlere, Rahmetlinin ruhunun huzuru ve Allah’ın Cenneti’ne kabulü için dua eden İstanbul Rum Patriği I. Bartholomeos’un, taziyelerini iletmek isterim.

Keza, yurtdışında bulunduğundan cenazeye katılamayan Adalar Metropoliti Sayın İakovos’un derin üzüntülerini ve taziyelerini iletmeyi görev addetmekteyim.

Rahmetli Lefter,

Sporun barış ve birliktelik olduğunu varlığınla kanıtladın. Milyonları sevindirdin, şimdi milyonlar senin için ağlıyor.

Bu dünyadan ayrılışınla,  bir kez daha seni sevenleri; bu kadar farklı dinden, dilden, kültürden insanları, yeşil sahalara hükmettiğin dönemlerde olduğu gibi bir araya getirmeyi başardın. Gönüllerimizde ebediyen yaşayacaksın.

Ruhun şad olsun.

Εμφανίσεις: 57610
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!