Ελαίας Θεοδώρητος: "Απαξιώσαμε τις δωρεές του Κυρίου"

elaias

Για την Romfea.gr, Σπύρος Παπαγεωργίου

Στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, τελέστηκε απόψε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδωρήτου με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.
 
Λίγο πριν τη Λιτάνευση της Θείας Εικόνος, ο Θεοφιλέστατος κ. Θεοδώρητος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην φλογερή προσωπικότητα του Προφήτου Ηλία και τη φλόγα που διακατείχε ο πόθος του για τον Θεό.
 
"Αυτή την φλογερή αγάπη, αδελφοί μου, να είχαμε κι εμείς για τον συνάνθρωπο, όπως και ο Προφήτης Ηλίας για τον Παντοκράτορα Κύριο. Αλλά εμείς απαξιώσαμε τις δωρεές του Κυρίου και δεν εκτιμήσαμε τα αγαθά που μας προσέφερε. Προτιμήσαμε τις όποιες οικονομίες έχουμε να τις βγάλουμε σε τράπεζες στο εξωτερικό, παρά να συνδράμουμε τον παθόντα αδελφό μας. Κι εδώ που φτάσαμε τώρα, σε αυτή την κατάσταση ευθύνονται τα δικά μας έργα και μόνο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδώρητος.
 
Τέλος να αναφερθεί ότι στον Εσπερινό, παρέστησαν ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γ. Κουράσης, μέλη του Δημ. Συμβουλίου και η Φιλαρμονική του Δήμου που παιάνισε τα εμβατήρια στη Λιτανεία.

elaias1

Εμφανίσεις: 97608
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!