Το Κεχροβούνι εόρτασε το όραμα της Οσίας Πελαγίας (ΦΩΤΟ)

dscn7172

Η παλαίφατος και ιστορική Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, ιεράς νήσου Τήνου, εόρτασε σήμερα την 190ή επέτειο του Οράματος της Οσίας Πελαγίας με την τέλεση Τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον εντός του Μοναστηριακού Συγκροτήματος Ι. Ναό της Οσίας Πελαγίας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και κήρυξε και το θείο Λόγο, αναφερθείς στο γεγονός του Οράματος της Οσίας Πελαγίας και τη σημασία παρομοίων γεγονότων στη ζωή της Εκκλησίας.

Προηγουμένως, χιλιάδες πιστοί, από όλη την Ελλάδα, συνόδευσαν την Αγία Εικόνα από το Ιερό Ίδρυμα ως το σημείο, όπου κατά το έθος σχηματίζεται αυτοκινητοπομπή, προκειμένου να μεταφερθεί στην Ιερά Μονή της `Κυρίας των Αγγέλων`.

Στον `Πλάτανο` την Αγία Εικόνα υποδέχθηκε η Αδελφότητα της Μονής, με επικεφαλής την Ηγουμένη Ιουλιανή, η οποία την παρέλαβε και την μετέφερε στον Ι. Ναό της Οσίας Πελαγίας, όπου φυλάσσεται και η τιμία Κάρα της.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', παρουσία των Αρχιερέων, των Ιερέων, του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Παν. Ρήγα, του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά, του Αντιπροέδρου της Διοικούσας το Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής κ. Ευάγγελου Γκύζη και μελών αυτής, τέλεσε τα Εγκαίνια Εκθεσιακού χώρου, στον οποίο εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα, πίνακες και οικιακά σκεύη εξαίρετης τέχνης, που αφιέρωσε στη Μονή η παγκοσμίου φήμης Γλύπτρια, αείμνηστη Ειρήνη Χαριάτη.

Αυτή την ώρα τελείται μεθεόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και θα επακολουθήσει τρίωρη πεζή λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνας προς την πόλη της Τήνου.

Τέλος στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή της από τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους τα πρώτα φέροντες, τον Κλήρο και το Λαό στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής, μετά την οποία, δια λαμπράς λιτανείας, με δέηση και την εκφώνηση του Πανηγυρικού στην Πλατεία της 'Παντανάσσης' το Ιερό Εικόνισμα θα επανενθρονισθεί στο καλλιμάρμαρο Προσκυνητάρι του, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

dscn7203

dscn7206

dscn7209

dscn7215

dscn7219

dscn7124

dscn7129

dscn7141

dscn7143

dscn7157

dscn7174

dscn7196

Εμφανίσεις: 105713
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!