Πανηγυρικά εορτάστηκε η πολιούχος του Άργους Ορεστικού

argos-orest

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Αγία Παρασκευή στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, με επίκεντρο του εορτασμού το Άργος Ορεστικό, πολιούχος και προστάτης του οποίου είναι η Αγία Παρασκευή.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη βιωτή της Αγίας και πόσο εμείς σήμερα μπορούμε να ζήσουμε κατά τον τρόπο των Αγίων.

Παρόντες στον εορτασμό της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής ήταν πλειάδα Ιερέων από την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας αλλά και από Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Φιλοθέης και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κλάδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, οι οποίοι έφτασαν στην ακριτική Καστοριά για να συμπανηγυρίσουν την πολιούχο του Άργους Ορεστικού.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβει στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος, όπου και εκεί τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού αλλά και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των λειψάνων της Αγίας που φυλάσσονται στο Μοναστήρι.

Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του οικείου Επισκόπου κ. Σεραφείμ.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο π. Τιμόθεος Άνθης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο οποίος μίλησε για τους οφθαλμούς της ψυχής και του σώματος και παρότρυνε το εκκλησίασμα να αιτηθούμε από την Αγία Παρασκευή να έχουμε ανοιχτούς και καθαρούς τους οφθαλμούς μας.

Τέλος, μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας στους δρόμους της πόλης.

argos-orest1

argos-orest2

argos-orest3

argos-orest4

argos-orest5

argos-orest6

argos-orest7

argos-orest8

Εμφανίσεις: 75524
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!