Ο Επίσκοπος Λεύκης στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών (Φώτο)

leukis1

Φωτορεπορτάζ, Γιώργος Φερδής

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λεύκης κ. Ευμενίου, Βοηθού Επισκόπου της Μητροπόλεως Γερμανίας.

Παρά την υπερβολική ζέστη πλήθος κόσμου προσήλθε για να προσκυνήσει το τίμιο λείψανο και να ασπασθεί την εικόνα του Αγίου, καθώς και πολλοί ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών συμμετείχαν στον Εσπερινό για να τιμήσουν τον Άγιο.

Μετά την τέλεση της Ακολουθίας της Αρτοκλασίας, ο προϊστάμενος του ναού και πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης, απευθυνόμενος προς τον πιστό λαό και στους ενορίτες του, παρουσίασε με ιδιαίτερα θερμά λόγια τον Επίσκοπο της Γερμανίας, καθώς όπως τόνισε συνδέονται εδώ και πολλά χρόνια και ήταν ένας από τους ανθρώπους που στάθηκε δίπλα του, στα χρόνια που ήταν στην χώρα της Γερμανία.

Ευχαριστώντας ο κ. Ευμένιος για τα λόγια του π. Μαξίμου μίλησε για την εορταστική ημέρα και για τον τιμώμενο Άγιο Παντελεήμονα.

Τόνισε ότι: «Ακολουθώντας την ζωή του Αγίου αλλά και των Αγίων γενικά, μπορούμε να μάθουμε τον σωστό δρόμο της πίστεώς μας».

Μιλώντας για τον Άγιο υπογράμμισε ότι : «Συνδυάζει με τελειότητα την επιστήμη με την πίστη», ενώ συνέχισε παραστατικά με τον βίο του.

Αναφερόμενος στους πιστούς είπε: «Μόνο Χριστιανοί με τέτοια φλόγα σαν τον Άγιο Παντελεήμονα μπορούν να σταθούν κοντά στους πιστούς», ενώ κατέληξε ευχόμενος : «Ο ίδιος ο Άγιος να μας καθοδηγεί πάντοτε και εμάς και τα παιδιά μας».

leukis2

leukis3

leukis4

leukis5

leukis6

leukis8

leukis9

Εμφανίσεις: 70682
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!