Ι.Μ. Ηλείας: «Ελάτε να παραλάβετε τους συγγενείς σας, το ίδρυμα κλείνει»

metaf-trofimon3Από το Iliapress.gr

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από την ημέρα που έκλεισε το ίδρυμα Πελοπίου της Μητρόπολης Ηλείας, λόγω οικονομικής κρίσης, και άλλο ένα ακόμα άσυλο της Μητρόπολης βάζει λουκέτο, λόγω οικονομικής κρίσης και αυτό.

Το άσυλο ανιάτων «Άγιος Νικόλαος», στη Βάρδα, αναστέλλει τη λειτουργία του στο τέλος του μήνα.

Με εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου, από τη Διεύθυνση του ιδρύματος έχουν αρχίσει και στέλνονται επιστολές στους συγγενείς των ανθρώπων που φιλοξενούνται να τους πάρουν μέχρι το τέλος Ιουλίου, αφού δεν είναι δυνατή η διαμονή τους πλέον, στο ίδρυμα.

Στο άσυλο, φιλοξενούνταν εξήντα πέντε άτομα. Μέχρι τώρα, έχουν φύγει είκοσι ένα.

Δεκατρείς τρόφιμοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, ένας πήγε στο ίδρυμα Σπάτων της Μητρόπολης και έξι μεταφέρθηκαν σήμερα, στο ίδρυμα της Γαστούνης.

Οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων σε όλα τα ιδρύματα έχουν κάνει την κατάσταση δραματική. Η Μητρόπολη Ηλείας, όπως είναι γνωστό, λειτουργεί πέντε ιδρύματα.

Του Πελοπίου, της Νέας Βασιλειάδας, της Βλαχέρνας, της Γαστούνης και της Βάρδας.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή έχει ως εξής: Το ίδρυμα Πελοπίου έκλεισε. Στης Βάρδας, από τα 65 άτομα, έχουν μείνει 44, και στο τέλος του μήνα κλείνει.

Στης Βλαχέρνας, από 81, έμειναν 78, αφού 3 άτομα τα πήραν οι δικοί τους.

Το άσυλο της Γαστούνης φιλοξενεί 36 άτομα και η Νέα Βασιλειάδα, μαζί με τα 28 άτομα που δέχτηκε από το Πελόπιο, φιλοξενεί 117.

Ileia-Ilikiomenoi1

Εμφανίσεις: 51707
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!