Κορωνείας: «Αιτία της κρίσεως είναι το κενό που έχουμε στην ψυχή μας»

IMG 0344

Γράφει ο Γιώργος Φερδής

Σε μικρή, αλλά ζεστή ενορία των βορείων προαστίων επέλεξε να εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Ο εορτάζων ιεράρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Χαλανδρίου με τη συμμετοχή κληρικών του ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας Αρχιμ. Ανδρόνικος Αλεξάκης, ενώ στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων απευθυνόμενος στους πιστούς είπε δυο λόγια για την ζωή του Αγίου προστάτη του και για το πως εμείς μπορούμε να τον μιμηθούμε και να του μοιάσουμε.

«Άγιοι μπορούμε να γίνουμε όλοι μας, είναι η κλίση για κάθε βαπτισμένο Χριστιανό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παντελεήμων.

Αναφερόμενος στην ελευθερία που μας παρέχει ο Θεός μας, είπε: «Μπροστά στην Ελευθερία του ανθρώπου ο Θεός είναι αδύναμος».

Ενώ κλείνοντας τον χαιρετισμό του είπε για την κρίση που έχουμε εδώ και καιρό λέγοντας συγκεκριμένα: «Αιτία της κρίσεως είναι το κενό που έχουμε στην ψυχή μας από τον Θεό» κατέληξε ο ιεράρχης.

Να σημειωθεί ότι ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Χρυσόστομος Λεβογιάννης, ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του, τον κ. Παντελεήμονα, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για την ενορία να εορτάζει μαζί μας ο Μητροπολίτης τα ονομαστήριά του.

Τέλος ο ιεράρχης, ευχαρίστησε από καρδιάς τους ενορίτες που τον περιέβαλαν με τόση αγάπη ενώ ευχήθηκε να τους δίνει δύναμη στη ζωή τους και να τους οδηγεί ο Άγιος Παντελεήμονας.

IMG 0334

IMG 0347

IMG 0358

IMG 0377

Εμφανίσεις: 80170
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!