Τρίτα εγκαίνια για τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο

0-hios13Για 3η φορά από την ημέρα ανάδειξής του ως Επισκόπου της Χιακής Εκκλησίας θα τελέσει εγκαίνια ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ο οποίος το ερχόμενο Σάββατο 4 Αυγούστου θα βρεθεί στη Συκιάδα, στα θυρανοίξια του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού.

Το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται σε έναν από τους λόφους της περιοχής, έχει θέα τα Μικρασιατικά Παράλια και η αρχική ιδέα για την κατασκευή του ήρθε στις αρχές τις δεκαετίας του 1990.

Όμως εξαιτίας ορισμένων προβλημάτων αυτή η ιδέα δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί μέχρι που το πείσμα των ενοριτών τα τρία τελευταία χρόνια απέδωσε καρπούς και έτσι το 2009 πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσής του από προκάτοχο του σημερινού Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, τον κυρό Διονύσιο.

Οι δαπάνες των κατοίκων αλλά και η εθελοντική εργασία ωρών, όπως ανέφερε στο www.politischios.gr, ο γραμματέας του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Πρωτοπρεσβύτερος Μ. Στεφανιώρος, έδωσαν καρπούς και έτσι τρία χρόνια αργότερα έρχονται τα εγκαίνια του Ιερού Ναού να επιβραβεύσουν όλες αυτές τις θυσίες.

Εμφανίσεις: 51075
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!