Ρεκόρ συμμετοχής στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Καλαβρύτων

kalvΤην Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 ολοκληρώθηκε η κατασκηνωτική περίοδος για τα κορίτσια της Μητροπόλεώς μας η οποία διήρκεσε 10 ημέρες.

Οι εγκαταστάσεις του Οράματος στα Καλάβρυτα, αποδείχθηκαν και φέτος ένας ευλογημένος τόπος που καλωσόρισε και φιλοξένησε τον ενθουσιασμό, τη ζωντάνια και τη δυναμική 80 νεαρών κατασκηνωτριών. Πρόκειται πραγματικά για αριθμό ρεκόρ ενώ επιπλέον, εφέτος λειτούργησε υπερμεγέθης λίστα αναμονής. Ζητούμε συγνώμη από τις παλιές και νέες κατασκηνώτριες μας γιατί λόγοι ξεκάθαρα πρακτικοί δε μας επέτρεψαν να χαρούμε τη συντροφιά και την επικοινωνία μαζί τους.

Οι κατασκηνώτριές μας, την Κυριακή 22 Ιουλίου εκκλησιάστηκαν στον ιστορικό ναό της Επαναστάσεως στην Αγία Λαύρα πού άνοιξε αποκλειστικά γι’ αυτές κατόπιν ευλογίας του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Ευσεβίου Σπανού, ενώ την επόμενη Κυριακή 29 Ιουλίου, η θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κατασκηνωτικού κέντρου από τον Πρωτοσύγκελο και υπεύθυνο νεότητας της Μητροπόλεώς μας π. Ιωακείμ Βενιανάκη, ο οποίος ανέλυσε στα παιδιά τον ευαγγελικό λόγο και τα κάλεσε να μεταλαμπαδεύσουν και στην καθημερινή τους ζωή τις αρχές, τις αξίες και τα διδάγματα που αποκόμισαν από την κατασκήνωση, ώστε να αναβαθμίσουν και την επικοινωνία με τους γονείς και φίλους και τον κοινωνικό περίγυρο.

Οι κατασκηνώτριές μας μπόρεσαν να προετοιμαστούν κατάλληλα πνευματικά και να «καθαρθούν» όπως οι μεγαλύτερες είπαν, μέσα από το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως πού θεράπευσαν ο π. Ιωακείμ, ο π. Ευσέβιος και ο π. Βασίλειος Πετρόπουλος, πνευματικός υπεύθυνος της κατασκήνωσης των κοριτσιών, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκειά της προσέφερε αφειδώς και κατά την περίσταση, τις πνευματικές του υπηρεσίες στα παιδιά πού μέρα με τη μέρα εξέφραζαν πνευματικές αναζητήσεις πιο βαθιές και σύνθετες, προκειμένου να αποκτήσουν μια βελτιωμένη και πιο ξεκάθαρη εικόνα του εαυτού τους και του κόσμου, που τα έχει γεμίσει ερωτηματικά και ανασφάλειες.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, οι κατασκηνώτριες είχαν επίσης την ευκαιρία να ζήσουν ξέγνοιαστα και δημιουργικά, να παίξουν και να ασκηθούν. Μπόρεσαν να επισκεφθούν την πισίνα προκείμενου ξενοδοχείου, έλαβαν μέρος σε ομαδικά παιχνίδια, ατομικούς διαγωνισμούς, χειροτεχνίες και ψυχαγωγήθηκαν με προβολές και παρουσιάσεις δικών τους καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών. Αξέχαστη για όλες υπήρξε η ελληνική βραδιά της Πέμπτης 26 Ιουλίου καθώς μετά το καθιερωμένο ψήσιμο από τις ομαδάρχισσες ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και γνήσια ελληνική διασκέδαση.

Η εορτή λήξης που ολοκλήρωσε την κατασκηνωτική δράση προετοιμάστηκε με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη από τα παιδιά για τους γονείς και τους καλεσμένους τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πολλοί Πατέρες, γονείς και πλήθος κόσμου που θέλησε να αντλήσει δύναμη από την παρουσίαση των υγιών και δυναμικών δράσεων των παιδιών και να απολαύσει ένα πλουσιότατο, πρωτότυπο και καλοδουλεμένο δίωρο πρόγραμμα, με πολλά τραγούδια, χορούς και σκέτς, βασισμένο στο δευτερεύον θέμα της κατασκήνωσης που ήταν τα ελληνικά νησιά και που έκλεισε με την παράθεση μπουφέ που προετοιμάστηκε όπως πάντα από τις ίδιες τις κατασκηνώτριες.

Στα πλαίσια της εορτής λήξης έγινε και η επίσημη παρουσίαση και ανάλυση του πρωταρχικού θέματος και του ονόματος που δόθηκε στην φετινή κατασκήνωση με την ευλογία του Μητροπολίτου μας. «ΩΡΑ ΚΑΛΗ ΣΤΗ ΡΟΤΑ ΜΑΣ … ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΜΑΣ»! ονόμασαν τα παιδιά αυτή την κατασκηνωτική περίοδο γιατί αποφάσισαν σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να προσεγγίσουν δυναμικά την πρόκληση για το ταξίδι της ζωής και να διαμορφώσουν μαζί με τους πνευματικούς υπευθύνους τους το ορθό πρότυπο του χριστιανού ταξιδευτή.

Η πίστης μας, διδάχτηκαν, θέλει το χριστιανό να μη φοβάται το ταξίδι του στον κόσμο, ανεξάρτητα από την ηλικία του και τις δυσκολίες που συναντά, αλλά να δρα, να συμμετέχει, να δημιουργεί, να έχει δύναμη και αξιοπρέπεια, να αντιστέκεται στις διαβρωτικές κινήσεις, να γίνεται φάρος και όχι ύφαλος για τους άλλους ταξιδιώτες της ζωής. Τον θέλει επίσης ικανό καπετάνιο με προκαθορισμένη ρότα για να μην κυματοδέρνεται σ’ ένα ταξίδι πού γίνεται μόνο για αναψυχή ή για τη συλλογή εμπειριών. Ένα καπετάνιο που με την ΠΙΣΤΗ στο Θεό καθιστά αξιόπλοο το σκαρί του και ορίζει ως τελικό προορισμό του τον Παράδεισο. Τόσο απλά και τόσο έντονα ώστε ακόμη και οι τρικυμίες να έχουν τη δική τους γοητεία.

Σ’ αυτό το μήνυμα τα παιδιά αντέδρασαν μ’ ενθουσιασμό και δυναμισμό γιατί αντικρούει οριστικά τις δυνάμεις που θέλουν να καθηλώσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και πεισματικά αρνείται και εξουδετερώνει την απογοήτευση και την απόγνωση που πλείστοι παράγοντες εγκαθιστούν στη σκέψη και της ζωή τους.

Η Εκκλησία μας κάλεσε και φέτος 80 νεαρές κατασκηνώτριες να γίνουν πρότυπα πνευματικής πορείας μέσα στον κόσμο που πελαγοδρομεί δίχως ΟΡΑΜΑ και εναγώνια αναζητά το στίγμα της δικής του ρότας. Το κάλεσμα αυτό ζωντάνεψαν και μετέφεραν στα παιδιά οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της κατασκήνωσης οι οποίοι εργάστηκαν εθελοντικά και ήταν: Η Φιλόλογος καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Αιγίου πρεσβυτέρα Παναγιώτα Μιχαλίτση – Πετροπούλου ως αρχηγός, ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Πετρόπουλος ως πνευματικός υπεύθυνος, οι δεσποινίδες Χαρά Μαμάκη, Ζαμπία Μπραουδάκη, Ουρανία και Ελένη Πανούτσου ως σύμβουλοι των ομάδων καί ως ομαδάρχισσες οι δεσποινίδες:

 

Κωνσταντίνα Γιαννικοπούλου

Κωνσταντίνα Διονυσοπούλου

Ιωάννα Ζησιμοπούλου

Ανδριάνα Ζυγούρα

Άννα Κωνσταντακοπούλου

Άρτεμις Πετροπούλου

Σίσσυ Πολυζώη

Έφη Τσαγανά

Ανθή Χάλλα

Φεβρωνία Χατζηγρηγορίου

αλλά και οι νεώτερες Παρασκευή Νικολοπούλου καί Ηριάννα Γιαννακοπούλου.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε όλους όσους συνέβαλαν στην ευόδωση της σπουδαίας αυτής προσπάθειας.

 

Εμφανίσεις: 98635
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!