Άνθιμος για δηλώσεις Ερντογάν: «Είναι ντροπή να λέγονται αυτά»

Anthimos

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η Αργεντινή αναφέρθηκε σήμερα, 5 Αυγούστου 2012 από άμβωνος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος περιέγραψε στους πιστούς τις σκηνές εκείνες που έβλεπε πριν έντεκα χρόνια στην τηλεόραση για την Αργεντινή, τονίζοντας ότι «μετά την αναρχία που επικρατούσε, τώρα η πρωθυπουργός της χώρας υπέγραψε το τελευταίο ομόλογο στους δανειστές της χώρας!»

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Έντεκα χρόνια θα φτάσουμε και εμείς; Εδώ λέμε μέχρι το τέλος του άλλου χρόνου, σιγά – σιγά να αναλάβουμε και πάλι. Αλλά δεν πρέπει να φοβούμεθα, να είμαστε Έλληνες παλικάρια».

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, τονίζοντας ότι «χάνουμε μετάλλια διότι έχουμε χάσει την αυτοπεποίθησή μας ως Έλληνες».

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε και στην έκθεση της ΔΕΘ, που γίνεται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

«Διάβασα σε εφημερίδα που έγραφε ότι στην ΔΕΘ πρέπει να σκεφτούμε αν πρέπει να έρθει ο Πρωθυπουργός, γιατί λέει μήπως γίνουν επεισόδια! Τι είναι αυτά; Στην ώρα της δοκιμασίας πρέπει να είμαστε όλοι μαζί», ανέφερε ο κ. Άνθιμος.

Ενώ πρόσθεσε: «Είναι δυνατόν εμείς να δυσκολεύουμε τον Πρωθυπουργό να έρθει στη Θεσσαλονίκη αυτές τις δύσκολες μέρες, με τις διεκδικήσεις μας, οι οποίες είναι δίκαιες και ευλογημένες. Όχι και να μην έρθει ο Πρωθυπουργός!»

Ο δυναμικός Ιεράρχης της Θεσσαλονίκης, δεν άφησε ασχολίαστες και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι η Ολυμπιακή φλόγα προήλθε από την Τουρκία.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι ντροπή να λέγονται αυτά! Είναι κανείς να χάνει το μυαλό του μ΄ αυτά που λένε… αλλά όλα μπορούν να γίνουν για να χαλάσει η Ελλάδα».

«Ας μην πω άλλα για έναν Πρωθυπουργό μιας άλλης χώρας, γιατί μπορεί να έχω και συνέπειες», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Άνθιμος.

Εμφανίσεις: 65411
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!