Επίσκοπος Θεοδώρητος: «Ο Χριστός να είναι το φώς στην ζωή μας»

ntaou

Φωτορεπορτάζ, Γιώργος Φερδής

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Ιεράς Μονή Παντοκράτορος – Νταού Πεντέλης, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος.

Στην είσοδο της Μονής ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου, έτυχε θερμής υποδοχής από την Ηγουμένη Στυλιανή και τις αδελφές της Μονής.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε για να προσκυνήσει την εικόνα της Μεταμορφώσεως, ενώ ο ναός ήταν γεμάτος μέχρι το πέρας του Εσπερινού.

Ο Επίσκοπος Θεοδώρητος στο κήρυγμά του μίλησε για την θαυμάσια εορτή της Χριστιανοσύνης, την Μεταμόρφωση του Σωτήρος όπως την αποκάλεσε συγκεκριμένα, υπογραμμίζοντας τόσο Θεολογικά όσο και ιστορικά γεγονότα επί του Θέματος.

«Σήμερα θέλουμε να χαρούμε το υπέρλαμπρο φως του Χριστού μας και να χαθούμε στην λάμψη του», σημείωσε ο Επίσκοπος Ναζιανζού.

Σε άλλο σημείο τόνισε το σημερινό κατάντημα της εποχής λέγοντας: «Οι άνθρωποι σήμερα είναι διαπλεκόμενοι γι’ αυτό δεν μπορούν να δουν το φως που μεταδίδεται από τον Σωτήρα Χριστό».

«Εορτάζοντας την μεγάλη γιορτή της Εκκλησίας να ξαναγίνουμε άνθρωποι του Θεού», πρόσθεσε ο κ. Θεοδώρητος.

Στο τέλος και αφού ευχαρίστησε θερμά την Αδελφότητα και την Ηγουμένη για την φιλοξενία, ευχήθηκε προς στον λαό λέγοντας: «Ο Χριστός να είναι το φώς στην ζωή μας».

ntaou1

ntaou2

ntaou3

ntaou4

ntaou5

IMG 0427

Εμφανίσεις: 64954
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!