Κορωνείας: «Χωρίς το φως του Χριστού ο κόσμος γίνεται σκοτεινή κόλαση»

koroneias

Γράφει η Romfea.gr

Ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας.

Ο προϊστάμενος του εν λόγω ιερού ναού, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παντελεήμονα, τονίζοντας ότι η παρουσία του στον ναό έδωσε ένα τόνο πανηγηρικό. 

Στο τέλος της λειτουργίας και λίγο πριν την απόλυση, ο Μητροπολίτης Κορωνίας κ. Παντελεήμων επισήμανε με τον δικό του μοναδικό τρόπο την ιδιαίτερη σημασία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με αποσπάσματα από την Αγία Γραφή λέγοντας: «Το φως της Μεταμορφώσεως μας θυμίζει την βασική σημασία της έννοιας του φωτός στο ευαγγέλιο. Ο Χριστός είπε «Εγώ ειμί το φως του κόσμου». Συνήθως καταλαβαίνουμε την έννοια του φωτός με την ηθική θα έλεγα σημασία. Το φως της αλήθειας που οδηγεί στη σωστή ζωή».

Ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας για την σημερινή άσχημη εποχή που ζούμε: «Ο εικοστός αιώνας ονομάστηκε αιώνας των φωτών, της προόδου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και παρά ταύτα ζούμε στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα σε σκοτεινή, ζοφερή εποχή. Πολέμιοι, αιματοχυσίες και πολέμιοι σύγχρονοι, όχι μόνο με όπλα συνηθισμένα αλλά με όπλα το χρήμα και την οικονομία με τα οποία οι ισχυροί πολιορκούν, απομύζουν και εξοντώνουν τους αδυνάτους. Για να αποδειχθεί ότι χωρίς το φως του Χριστού ο κόσμος γίνεται σκοτεινή κόλαση παρά τα φώτα του δήθεν πολιτισμού μας».

«Αυτό το φως του Χριστού ας ευχηθούμε να το αφήσουμε να κατακλύσει την ψυχή μας και τον κόσμο μας αν θέλουμε να δούμε καλύτερες μέρες», πρόσθεσε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

koroneias1

Εμφανίσεις: 47239
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!